Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a mușcat un polițist, în încercarea de a se opune încătușării. Pedeapsă definitivă la Curtea de Apel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba a mușcat un polițist, în încercarea de a se opune încătușării. Pedeapsă definitivă la Curtea de Apel

Un bărbat din orașul Cugir a fost condamnat definitiv la un an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, după ce a mușcat un polițist care încerca să-l încătușeze.

După ce fusese condamnat inițial la Tribunalul Alba, la o pedeapsă de un an de închisoare, cu amânarea aplicării, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis apelul procurorilor și l-au condamnat pe inculpat la un an, cu suspendare.

Faptele s-au petrecut în dimineața zilei de 04.06.2022, în jurul orei 05:00, inculpatul se afla într-un cazino din oraș Cugir, loc în care a avut o altercație cu un client al cazinoului. În timp ce se afla în interiorul și în zona de intrare din fața cazinoului, a avut un comportament agitat, fiind recalcitrant, gălăgios, adresând injurii persoanelor prezente, fapt pentru care un martor a efectuat un apel direct către Poliția Orașului Cugir și a solicitat intervenția unui echipaj de poliție care să ia măsuri cu privire la comportamentul inculpatului. După câteva minute, la câțiva metri de cazinou, cu o autospecială a Ministerului Afacerilor Interne, a ajuns un echipaj mixt alcătuit din polițist și jandarm, respectiv persoana vătămată, lucrător de poliție în cadrul Poliției Orașului Cugir și un plutonier adjutant, jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, cei doi deplasându-se pe jos de la autospecială, până în zona de intrare a cazinoului.

Imediat ce au ajuns în zona în care se afla martorul și inculpatul, cei doi membri ai echipajului mixt au început să discute cu cei prezenți la intrarea în cazinou cu scopul de a stabili cele petrecute acolo și pentru a constata dacă se impune luarea vreunei măsuri ori aplicarea vreunei sancțiuni contravenționale, timp în care inculpatul, chiar și în prezența echipajului mixt, a continuat să fie agitat și să se manifeste agresiv.

În condițiile expuse, persoana vătămată și martorul au luat decizia de a-l conduce pe inculpat la sediul Secției de Poliție a Orașului Cugir, astfel că l-au prins pe inculpat de brațe și l-au condus, din fața cazinoului până la autospeciala MAI, intenționând să îl introducă în autospecială, pe bancheta din spate. Inculpatul a dovedit opoziție față de încercarea membrilor echipajului de a-l introduce în autospecială, motiv pentru care inclusiv martorul a încercat să îi ajute membrii echipajului să ducă la bun sfârșit conducerea la sediul poliției a inculpatului, împingându-l pe inculpat spre bancheta din spate a mașinii. În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți cu privire la faptul că „vine ***, băgami-aș p*** în gura voastră” (*** – tatăl inculpatului, persoană cunoscută organelor judiciare).

După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată a luat decizia încătușării inculpatului, motiv pentru care a procedat, la plasarea inculpatului la pământ cu partea ventrală spre asfalt și imobilizarea lui la nivelul toracelui, timp în care a solicitat lucrătorului de jandarmerie să ia cătușele de la spate și să le aplice asupra mâinilor inculpatului, în poziția cu mâinile la spate.

În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate, întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate. În intervalul scurt de timp în care inculpatul a agresat persoana vătămată în modalitatea expusă, persoana vătămată a cerut în mod repetat inculpatului să înceteze acțiunea violentă repetând „Bă, nu mușca!”

Chiar în momentele în care inculpatul exercita agresiuni fizice asupra persoanei vătămate, la fața locului a sosit un al doilea echipaj de poliție, alcătuit din lucrător al Poliției Orașul Cugir, și polițist local, echipaj care a ajutat la încătușarea inculpatului, iar apoi așezarea lui pe bancheta din spate a autospecialei aparținând M.A.I.

Înainte ca cele două echipaje să pornească spre sediul Poliției Orașului Cugir, la câteva secunde după actele de agresiune fizică, inculpatul, adresându-se persoanei vătămate proferează noi amenințări subtile, spunând: „Ne-ntâlnim, nu? Aveți muiere și copii, nu?”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC În perioada 26 – 27 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Alba au organizat, pe Drumul Național 1 și Drumul Național 7, acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere. Citește și: Poliţiştii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea