Rămâi conectat

Curier Județean

Un bărbat care obliga o minoră să cerșească prin Alba Iulia, condamnat la închisoare cu executare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat care obliga o minoră să cerșească prin Alba Iulia, condamnat la închisoare cu executare

Un bărbat care a obligat o minoră, fiica concubinei sale, să practice cerșetoria, recidivist, se va întoarce la închisoare. Marius J., din Alba Iulia, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsă la care se va adăuga restul de 483 de zile rămase neexecutate dintr-o sentință anterioară, acesta fiind liberat condiționat în 2022

Procurorii au trimis-o în judecată și pe mama minorei, dar aceasta a decedat. Copila a fost preluată și se află într-un centru familial, sub asistența DGASPC Alba.

Potrivit procurorilor, în perioada 9 iunie – 18 iunie 2022, bărbatul, în calitate de persoană ce o avea în grijă pe persoană vătămată minoră, prin amenințarea cu acte de violență, a determinat-o pe aceasta din urmă, să apeleze în mod repetat la mila publicului și să ceară sume de bani de la persoanele aflate în zona fostului magazin Unirea din Alba Iulia.

Citește și: Minori „scoși” la cerșit, într-un oraș din Alba, de doi sibieni: Părinții s-au ales cu dosar penal

Fetița locuia împreună cu mama sa și concubinul acesteia, într-un apartament în chirie. Le-a spus polițiștilor că obișnuia să apeleze la mila persoanelor aflate în zona de centru a municipiului Alba Iulia, iar cu sumele astfel obținute își cumpără mâncare sau le preda mamei sale, atunci când le solicita. Totodată aceasta a mai spus că, ocazional, era pusă de mama să cerșească, momente în care aceasta stătea prin apropiere și o supraveghea. Anchetatorii au solicitat și vizionat imagini de la camerele de supraveghere din zona unde cerșea minora, care au confirmat suspiciunile.

”Cu ocazia vizionării imaginilor surprinse la data de 10.07.2022 de sistemul de supraveghere aflat în zona centrului comercial s-a stabilit faptul că minora se afla în fața intrării în magazinul Profi, loc în care apela la mila persoanelor care intrau și ieșeau din magazin.

De asemenea, în jurul orei 17:13, camerele o surprind pe minoră deplasându-se în zona în care se aflau cei doi inculpați, iar apoi aceștia din urmă se observă intrând în magazine (inculpatul numără o sumă de bani aflată în posesia sa), de unde ies la ora 17:22, având asupra lor mai multe produse alimentare. Totodată, cu ocazia vizionării imaginilor surprinse la data de 18.07.2022, rezultă faptul că persoana vătămată se afla în același loc, apelând la mila persoanelor care intrau și ieșeau din magazin, timp în care inculpatul se afla în apropiere și consuma băuturi alcoolice”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Pus în fața acestor probe, Marius J. a recunoscut faptele. ”Instanţa reţine că inculpatul, prin ameninţarea cu exercitarea de violenţe, a constrâns o minoră de doar 9 ani să apeleze la mila publicului, lezând nu doar libertatea psihică a victimei pe care o avea faptic în îngrijire, dar afectându-i grav procesul de creştere şi dezvoltare armonioasă şi punând-o într-o postură umilitoare”, a susținut magistratul care a judecat dosarul.

Pe lângă condamnarea la închisoare, care poate fi contestată, bărbatul a mai fost obligat să îi plătească fetei suma de 5.000 de lei reprezentând daune morale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei! CFR a impus restricții de viteză în anumite intervale de timp, deocamdată doar până în 21 iunie, astfel că trenurile vor circula mai încet față de viteza normală cu 20 – 30 km/oră pe secțiile de circulație unde se vor înregistra […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea