Un banal sirop de tuse, care se găsește și pe piața din România, ar putea deveni primul tratament pentru Parkinson
Un banal sirop de tuse, care se găsește și pe piața din România, ar putea deveni primul tratament pentru Parkinson
Crunta boală Parkinson, care se manifestă printr-o tulburare progresivă a sistemului nervos care afectează mișcarea, s-ar putea să fie încetinită cu ajutorul unui medicament, potrivit oamenilor de știință. Este vorba despre un banal sirop de tuse, care ar putea deveni astfel primul tratament pentru această boală.
Siropul de tuse, care se gășește și în România, se numește Ambroxol și a fost descoperit în urma cu 50 de ani, fiind supus mai multor teste în ultimii ani.
Potrivit Science Alert, cercetătorii au descoperit că siropul de tuse poate încetini evoluția bolii, după ce a trecut cu succes două studii și urmează să fie testat la scară largă.
O echipă de oameni de știință de la University College London a demonstrat că medicamentul are efecte protectoare la nivelul creierul pacienților cu Parkinson.
Până acum, nu s-a descoperit un tratament pentru Parkinson care să încetinească sau să oprească evoluția bolii. Toate medicamentele create până acum s-au concentrat asupra simptomelor.
Boala Parkinson a fost descrisă pentru prima dată în 1817 de către medicul englez James Parkinson și este o tulburare neurodegenerativă progresivă asociată cu pierderi de neuroni dopaminergici.
Majoritatea persoanelor cu această afecțiune sunt diagnosticate când au vârsta de 60 de ani sau mai mult, dar există cazuri în care boala poate debuta mult mai devreme. Boala are cinci etape:
- Etapa 1. Simptomele sunt ușoare și nu interferează cu calitatea vieții bolnavului;
- Etapa 2. Simptomele se înrăutățesc și activitățile zilnice devin mai dificile și necesită mai mult timp pentru a fi îndeplinite;
- Etapa 3. Este echivalentă cu stadiul mediu al bolii. Persoana își pierde echilibrul, se mișcă mai încet, iar căderile sunt frecvente;
- Etapa 4. Simptomele devin grave, iar individul are nevoie de asistență pentru mers și activități zilnice;
- Etapa 5. Este stadiul cel mai avansat al bolii Parkinson în care individul nu este în măsură să meargă și va avea nevoie de ajutor permanent.
Surse: Mediafax
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Semnalul de alarmă al unui șofer din Cluj, pentru părinții care nu transportă copiii în siguranță, în mașină: ”Să nu se joace cu probabilitățile, te poate păli unul când nu te-aștepți”. AMENZI ajung până la 825 de lei
Semnalul de alarmă al unui șofer din Cluj, pentru părinții care nu transportă copiii în siguranță, în mașină: ”Să nu se joace cu probabilitățile, te poate păli unul când nu te-aștepți”. AMENZI ajung până la 825 de lei Părinții care fac anumite greșeli atunci când își transportă copiii cu mașina, ar putea primi o amendă […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentariio zi ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată