Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Truman”, tânărul care l-a înjunghiat pe minorul de 16 ani în plină stradă la Alba Iulia, arestat preventiv pentru tentativă de omor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Nicolae Buha zis ”Truman”, tânărul care l-a înjunghiat pe minorul de 16 ani în plină stradă la Alba Iulia pentu o bicicletă, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.  Potrivit unui comunicat remis, marți, de Tribunalul Alba, acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. În cazul celuilalt agresor, Cîrtiță Adam, poreclit ”Blabla”, s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 15.08.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaţilor BUHA GHEORGHE NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor şi faţă de inculpatul CÎRTIŢĂ ADAM pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Din actele deVIDEO: Minor de 16 ani din Alba Iulia, înjunghiat în plină stradă, pentru o bicicletă urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat că, în data de 13.08.2016, în jurul orelor 22,30 între persoana vătămată B.T.A. şi cei doi inculpaţi a avut loc un conflict spontan, în urma căruia inculpatul Cârtiţă Adam a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar inculpatul Buha Gheorghe Nicolae i-a aplicat cu un cuţit două lovituri în zona spatelui (toracele drept şi lombar dreapta).

În urma loviturilor primite, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost internată de urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La data de 15.08.2016, prin ordonanţa procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Cârtiţă Adam (poreclit Blabla) în vârstă de 16 ani pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de inculpatul Buha Gheorghe Nicolae la aceiaşi dată s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, pe o perioadă de 30 de zile.

Prin încheierea nr. 151/15.08.2016 a Tribunalului Alba, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Buha Gheorghe Nicolae (zis Truman) în vârstă de 17 ani, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 15.08.2016, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Alba.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vedeți și VIDEO: Minor de 16 ani din Alba Iulia, înjunghiat în plină stradă, pentru o bicicletă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, pe DN74A, între un autoturism și o căruță. Citește și: UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O persoană a DECEDAT după impactul dintre o mașină și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea