Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Trucuri care te ajută să mănânci, de sărbători, fără să te balonezi sau să faci indigestie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbătoarea Paștelui a venit, iar după peste 40 de zile de post trebuie să avem grijă cât și cum mâncăm. Toate preparatele iți fac cu ochiul însă înainte de a te înfrupta din ele gândește-te la sănătatea ta!

Trucuri care te ajută să mănânci fără să faci indigestie:

balonare-1Portii mici, mestecate lent. Chiar daca mancarurile sunt apetisante si asteptai cu multa nerabdare sa te infrupti din bunataturile pascale, incearca sa fii cumpatata. Pune-ti portii mici si nu manca repede sau cu pofta, deoarece organismul tau nu isi va putea face digestia in conditii optime. Mananca lent si mesteca foarte bine alimentele. In acest fel, procesul digestiv va fi imbunatatit. De asemenea, incearca sa faci pauze intre felurile de mancare, pentru ca stomacul sa aiba timp sa proceseze alimentele.

Evita sucurile carbogazoase. Sucurile carbogazoase consumate in timpul meselor copioase te fac sa inghiti foarte mult aer. In combinatie cu un consum mare de alimente, nu ar trebui sa te mire ca iti simti stomacul umflat. De asemenea, este indicat sa eviti consumul de alcool in timpul mesei, deoarece provoaca indigestie si impiedica asimilarea substantelor nutritive.

Bea ceaiuri de plante. Daca ai mancat prea mult si te simti plina, un ceai verde este perfect. Este cunoscut faptul ca o ceasca de ceai verde, fara zahar, ajuta tranzitul intestinal. De asemenea, o cana cu ceai de musetel lupta impotriva arsurilor stomacale, balonarii si durerilor de stomac.

Mananca ananas. Ananasul crud contine bromelaina, o substanta care accelereaza digestia. Daca te pregatesti sa mananci mult de sarbatori, ai grija sa ai la indemana si cateva felii de ananas pe care sa le consumi la aproximativ o ora dupa ce ai terminat de mancat.

Sursa Ele.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Nanoroboții ar putea fi cheia nemuririi: Un cunoscut om de știință afirmă că în curând oamenii vor avea o speranță de viață de până la 1000 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Nanoroboții ar putea fi cheia nemuririi: Un cunoscut om de știință afirmă că în curând oamenii vor avea o speranță de viață de până la 1000 de ani Nemurirea este o idee ancestrală care a fascinat omenirea de-a lungul secolelor. În căutarea sa, mulți au explorat diverse metode, dar futurologul Raymond Kurzweil consideră că am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea