Trucuri care te ajută să mănânci, de sărbători, fără să te balonezi sau să faci indigestie
Sărbătoarea Paștelui a venit, iar după peste 40 de zile de post trebuie să avem grijă cât și cum mâncăm. Toate preparatele iți fac cu ochiul însă înainte de a te înfrupta din ele gândește-te la sănătatea ta!
Trucuri care te ajută să mănânci fără să faci indigestie:
Portii mici, mestecate lent. Chiar daca mancarurile sunt apetisante si asteptai cu multa nerabdare sa te infrupti din bunataturile pascale, incearca sa fii cumpatata. Pune-ti portii mici si nu manca repede sau cu pofta, deoarece organismul tau nu isi va putea face digestia in conditii optime. Mananca lent si mesteca foarte bine alimentele. In acest fel, procesul digestiv va fi imbunatatit. De asemenea, incearca sa faci pauze intre felurile de mancare, pentru ca stomacul sa aiba timp sa proceseze alimentele.
Evita sucurile carbogazoase. Sucurile carbogazoase consumate in timpul meselor copioase te fac sa inghiti foarte mult aer. In combinatie cu un consum mare de alimente, nu ar trebui sa te mire ca iti simti stomacul umflat. De asemenea, este indicat sa eviti consumul de alcool in timpul mesei, deoarece provoaca indigestie si impiedica asimilarea substantelor nutritive.
Bea ceaiuri de plante. Daca ai mancat prea mult si te simti plina, un ceai verde este perfect. Este cunoscut faptul ca o ceasca de ceai verde, fara zahar, ajuta tranzitul intestinal. De asemenea, o cana cu ceai de musetel lupta impotriva arsurilor stomacale, balonarii si durerilor de stomac.
Mananca ananas. Ananasul crud contine bromelaina, o substanta care accelereaza digestia. Daca te pregatesti sa mananci mult de sarbatori, ai grija sa ai la indemana si cateva felii de ananas pe care sa le consumi la aproximativ o ora dupa ce ai terminat de mancat.
Sursa Ele.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan