Rămâi conectat

Curier Județean

Trei vârstnici din Alba Iulia au sesizat tentative de înșelăciune de zeci de mii de euro prin metoda „accidentul”. Dosarul a fost închis întrucât anchetatorii nu au putut identifica autorul faptelor!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Trei vârstnici din Alba Iulia au sesizat tentative de înșelăciune de zeci de mii de euro prin metoda „accidentul”. Dosarul a fost închis întrucât anchetatorii nu au putut identifica autorul faptelor!

Trei cetățeni în vârstă din Alba Iulia, un bărbat și două femei, au „rezistat” unor tentative de înșelăciune prin metoda „accidentul”, ce au avut loc în aceeași zi. Faptele s-au derulat în 2 martie 2023, iar după 1 an dosarul penal a fost închis pentru că nu a putut fi depistat autorul.

Una dintre potențialele victime a fost sunată de un bărbat, care s-a prezentat ca fiind nepotul său, iar sub pretextul că ar fi avut un accident în urma căruia şi-a fracturat coloana, i-a cerut suma de 10.000 de dolari, necesari pentru operaţie. Bărbatul a refuzat, iar apoi şi-a sunat nepotul, constatând că acesta nu suferise vreo vătămare.

În aceeași zi, o femeie a fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, tot un bărbat, care s-a prezentat ca fiind nepotul ei, iar sub pretextul că ar fi avut un accident i-a cerut 20.000 de euro pentru operaţie. Femeia a refuzat și şi-a sunat nepotul, constatând astfel că acesta nu suferise niciun accident.

Într-un alt caz, o femeie a fost sunată, probabil de același bărbat, care s-a prezentat ca fiind fiul ei, iar sub pretextul că ar fi avut un accident i-a cerut 10.000 de euro pentru operaţie. Aceasta și-a dat seama că vocea de la telefon nu este a fiului său, care era plecat din țară.

Citește și: Metoda „accidentul” a făcut victime în Alba: O familie de vârstnici înșelată de 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur

Cele trei persoane au depus plângere la poliție, iar organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unde, pentru că nu s-a reușit identificarea autorului, a fost închis pentru că „nu există interes public în urmărirea faptei”. În 4 aprilie 2024, un judecător a confirmat soluția procurorului.

„Judecătorul de cameră preliminară, în raport cu conținutul faptei, cu modul și mijloacele de săvârșire, cu scopul urmărit, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”, se precizează în încheierea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea