Rămâi conectat

Actualitate

Trei studenți ROMÂNI au creat mai multe platforme educaționale de MEDITAȚII, pentru a-i sprijini pe elevi la Bacalaureat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înscrierile pe platformele concepute de aceștia sunt gratuite, iar pentru meditații, elevii plătesc profesorilor între 40 și 50 de lei pentru o ședință. În prezent sunt înscriși aproximativ 5000 de elevi pe aceste site-uri. Ei pot învăța programare, își pot aprofunda cunoștințele de matematică și pot participa la simulări ale examenului de bacalaureat sau ale admiterii la facultate.

Un grup de studenți de la facultăți din toată România, dar și din afară, precum Universitatea Oxford, și foști olimpici au creat mai multe platforme educaționale de meditații.

Membrii fondatori sunt Paul Ştefan Colţa, student în anul II la Facultatea de Matematică şi Informatică din Cluj-Napoca, Alex Băraru, student în anul II la American Hotel Academy din Brașov, și Mihai-Alexandru Mătrăgună, student în anul IV la University of London.

Prima platformă, lansată acum aproximativ un an, a pornit din dorința tinerilor de a ajuta elevii din România să își găsească persoana potrivită să-i îndrume atunci când vor să învețe programare sau să se perfecționeze în acest domeniu.

„Site-urile de anunțuri sunt pline de profesori și e greu să alegi pe cineva care să se muleze pe stilul tău sau să te învețe cu drag”, spune Paul Ştefan Colţa, student în anul II la Facultatea de Matematică şi Informatică din Cluj-Napoca și care a efectuat un internship pentru Google. Tânărul a câștigat recent al doilea internship la aceeași companie, pe care îl va face în vară, în Elveția.

Marea carte digitală a materiei de liceu

În septembrie 2019, studenții și foștii olimpici au creat MateNow.ro, o altă platformă educațională, prin care le prezintă elevilor și studenților interesați articole, teste online și le oferă consultanță, astfel încât să poată învăţa şi aprofunda matematica fără limitări legate de puterea financiară sau distanţă.

„Vrem că elevul să aibă parte de teste, simulări de admitere, simulări de examen de bacalaureat și orice este nevoie, astfel încât să se simtă mai pregătit în momentul admiterii la facultatea de matematică sau chiar informatică”, explică Paul Ștefan Colța.

Tinerii au lansat de curând și un ghid care sintetizează materia, intitulat „Marea carte digitală a materiei de liceu la matematică sau informatică”, care se poate descărca de pe website-ul menționat anterior pentru suma de 10 lei.

Interfață între profesori și elevii pasionați de biologie și chimie

La scurt timp după aceea, au lansat și BioNow.ro, a treia platformă educațională, care permite accesul la un profesor de calitate pentru orice copil din România care este interesat de biologie și/sau chimie. Platforma este, practic, o interfață între profesorii meditatori și elevii pasionați de biologie și chimie.

„După toate aceste luni de muncă și contact cu elevii, studenții și profesorii meditatori din țară, am decis că este cazul să creăm o platformă ușor de utilizat, cu minimum de efort depus pentru oricine vrea să predea absolut orice. Astfel, prin Meditatii.ro nu mai există nișele de informatică, matematică sau biologie și chimie, iar lumea își poate pune anunțul despre ce vrea să predea, de la sculptură la chineză sau de la fizică la învățarea unui instrument de cântat”, spune Paul Ștefan Colța.

Cât costă ședința de meditație

Până acum, 5.000 de elevi din toată țara s-au înscris pe cele trei platforme create de studenți și foști olimpici. Înscrierea pe site-uri este gratuită, ca și consultanța oferită de tineri, iar pentru meditații, elevii le plătesc orele direct profesorilor meditatori, tarifele variind între 40 și 50 de lei de ședință.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în iunie și iulie 2025. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza: Nicio zi de caniculă în primele două luni de vară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în iunie și iulie 2025. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza: Nicio zi de caniculă în primele două luni de vară Meteorologii Accuweather au actualizat recent prognoza pentru lunile iunie și iulie 2025. Se pare că  temperaturile nu vor depăși 32 de grade. Meteorologii Accuweather au emis prognoza pentru lunile iunie și […]

Citește mai mult

Actualitate

26 mai 2025, termenul limită de depunere a Declarației unice – formular 212. Precizări de la ANAF

Ziarul Unirea

Publicat

în

26 mai 2025, termenul limită de depunere a Declarației unice – formular 212. Precizări de la ANAF Termenul limitã pentru depunerea Declarației unice (Formular 212) este 26 mai 2025 (inclusiv), pentru veniturile obținute în anul precedent, precizează ANAF. Declarația unicã se completeazã și se depune de cãtre persoanele fizice care în anul 2024 au avut, […]

Citește mai mult

Actualitate

Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia din funcția de președinte PSD: Când ar urma să devină efectivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia din funcția de președinte PSD: Când ar urma să devină efectivă Luni, 19 mai 2025, Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii de partid că își dă demisia din funcția de președinte PSD. Citește și: Economistul Radu Georgescu: Nicușor Dan are doar 2 opțiuni, fie va fi trecut peste 100 de ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea