Rămâi conectat

Politică Administrație

Trei profesori ai Universității „1 Decembrie 1918”, distinși cu „Universitatis Gratiae” 

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei profesori ai Universității „1 Decembrie 1918”, distinși cu „Universitatis Gratiae”.

Senatul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) a aprobat acordarea distincției „Universitatis Gratiae” profesorilor universitari Ileana Ghemeș – Facultatea de Istorie şi Filologie, Marioara Luduşan – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale și Nicolae Luduşan – Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti. „Universitatis Gratiae” este o distincţie care se acordă de către Senatul UAB cadrelor didactice care se pensionează şi nu sunt conducători de doctorat, ca semn de recunoaştere a meritelor didactice şi ştiinţifice excepţionale dobândite ca profesori ai Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Aceasta este o distincţie onorifică şi nu se acordă automat tuturor profesorilor care ies Ia pensie sau tuturor profesorilor consultanţi. Distincţia se acordă persoanelor care îndeplinesc cu­mulativ următoarele criterii: să aibă, în Universitatea „1 Decembrie 1918”, o perioadă continuă de activitate didactică şi de cercetare de cel puţin 10 ani; să fi obţinut rezultate remarcabile în activitatea didactică, ştiinţifică, în practicarea profesiei, în administraţia academică şi în serviciul public; are voinţa şi capacitatea de a sluji, în continuare, Universitatea „1 Decembrie 1918” în activităţi didactice, ştiinţifice şi de expertiză; distincţia se acordă numai cu acceptul persoanei în cauză, scrie regulamentul de acordare a acestei distincții.

Profesorii care au primit distincţia „Universitatis Gratiae” au dreptul să fie invitați la ceremoniile organizate de facultate sau universitate, au acces liber Ia bibliotecile şi bazele de date ştiinţifice şi didactice, la echipamentele de cercetare, la reţeaua informatizată şi de e-mail ale UAB și au dreptul să li se includă numele în anuare şi în alte publicaţii ale UAB. În schimb, profesorii în cauză sunt obligați să ia parte la evenimentele sociale şi culturale ale UAB și să protejeze şi să promoveze imaginea şi interesele universităţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea