Rămâi conectat

Actualitate

Trei categorii de angajați vor beneficia de salarii mărite. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Bogdan Ilea

Publicat

în

Trei categorii de angajați vor beneficia de salarii mărite. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Salariații din sistemul sanitar și asistență socială vor primi măriri de 20%, în timp ce cadrele didactice vor primi creșteri de 7%, începând cu luna iunie a acestui an.

Premierul a explicat de unde face Guvernul rost de bani pentru aceste majorări.

„Recomandarea primită de la Comisie a fost, în primul rând, legată de creșterea pensiilor mici, pentru că avem acel grad de sărăcie, al doilea din Europa. Părerea mea este că atunci când faci un efort bugetar, banii trebuie să fie direcționați astfel încât să dezvolți ceva și în economia românească.

Cred că am dovedit, în anul acesta de prim-ministru, că nu sunt un om iresponsabil. Avem venituri mai mari cu aproape 25 de miliarde. Am stat de vorbă cu ministrul Finanțelor și am analizat fiecare zonă de impozitare. Cifrele nu mint niciodată. Am direcționat 25 de miliarde către investiții.

Citește și: Secretul salarial, la un pas să devină istorie: Până în 2026, afişarea salariilor în anunțurile de recrutare va fi obligatorie pentru toate companiile

În primele patru luni ale anului, am avut investiții de 41 de miliarde de lei. Niciodată în România nu au fost investiții de o asemenea anvergură. În ritmul acesta, categoric vom depăși, pentru prima dată, ce am prevăzut în buget și ce am realizat.

Este normal să faci întâi investiția și apoi să vină colectarea. Se dovedește că, în primele patru luni, Ministerul de Finanțe și-a făcut treaba și s-a încasat mai mult cu 25 de miliarde”, a mai spus premierul, conform Antena3, citat de News Week.

Citește și: PENSII 2024: Câte pensii prevăzute de legi speciale au fost încasate în aprilie 2024? 345 lei pentru un artist, peste 2.100 lei un revoluționar

Despre impozitarea muncii în România

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, de asemenea, și despre impozitarea muncii în România, în contextul în care Blocul Național Sindical, dar și cei afiliați din mai multe domenii, au anunțat proteste, începând de mâine, pentru că sunt nemulțumiți de taxele foarte mari pe muncă.

„În primul rând, aceste impozite nu sunt de anul acesta. Toată lumea știe că impozitarea muncii este cea mai mare în România, mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Asta face diferența între noi și Europa, conform stiripesurse.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea