Trecerea la eco-agricultură, subvenții 100%
Fermierii care au terenuri în conversie către agricultura ecologică pot primi fonduri europene nerambursabile de 100% din valoarea proiectului.
Plăţile compensatorii care se vor acorda prin Submăsura 11.1 ”Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 sunt calculate sub formă de costuri standard pentru cele 5 pachete propuse.
Astfel, pachetul 1 înseamnă culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ), iar valoarea este de 293 euro/ha/an. Pachetul 2 se referă la legume și aduce 500 euro/ha/an. În cazul livezilor, așa numitul Pachet 3, suma este de 620 euro/ha/an. Pentru vii – pachetul 4, fermierii pot primi 530 euro/ha/an, iar în cazul Pachetului 5 – plante medicinale şi aromatice, suma este de 365 euro/ha/an. La nivel de pachet, se va aplica degresivitatea sprijinului financiar. În cazul fermelor cu suprafeţe agricole mai mari de 50 ha, 100 ha și 300 ha, valoarea plăţii scade pentru acele suprafeţe agricole care depăşesc valorile respective. Scăderea nu se aplică în cazul cooperativelor agricole.
Plăţile acordate astfel se pot cumula cu celelalte tipuri de plăţi acordate pe suprafaţă.
sursa: rfi.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]