Tranziția digitală: Peste 2000 de companii românești vor beneficia de platforma de e-learning, finanțată prin PNRR
Tranziția digitală: Peste 2000 de companii românești vor beneficia de platforma de e-learning, finanțată prin PNRR
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că luni, 15 iulie, a fost semnat contractul pentru dezvoltarea platformei de e-learning, parte a investiției 19 „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C7 – Transformare digitală, Operațiunea D „Competențe digitale capital uman și utilizarea internetului”.
„Astăzi a fost semnat contractul pentru dezvoltarea platformei de e-learning aferentă investiției 19 „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri” finanțată prin PNRR.
Îi mulțumesc președintelui ADR, Dragoș Vlad, pentru implicarea în acest proiect fundamental pentru viitorul IT-ului românesc!
În platforma de e-learning, angajații a peste 2000 de IMM-uri vor găsi cursuri pentru meseriile viitorului: Internet of things, tehnologii cloud, Big Data, învățare automată, inteligență artificială, automatizarea proceselor robotice RPA, blockchain, cyber-physical systems, additive manufacturing.
Avem 17.000 de euro pentru fiecare IMM românesc și peste 2000 de IMM-uri beneficiare” a declarat Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, pe pagina de Facebook.
Proiectul va sprijini transformarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților și specializarea acestora în nouă domenii tehnologice avansate:
– Internet of Things
– Tehnologii Cloud
– Big Data
– Învățare Automată
– Inteligență Artificială
– Automatizarea Proceselor Robotice (RPA)
– Blockchain
– Sisteme Cibernetico-Fizice
– Fabricație Aditivă
Proiectul abordează direct necesitatea de recalificare și perfecționare a angajaților din IMM-uri, oferindu-le acces la traininguri finanțate integral din fondurile PNRR. Aceste programe vor ajuta companiile să adopte tehnologii moderne și să îmbunătățească procesele de business, crescând astfel competitivitatea și capacitatea de inovare.
MCID, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, implementează proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri.” Proiectul, cu termen de finalizare pe 16 decembrie 2025, vizează îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din IMM-urile românești.
Cu o valoare totală de 36 de milioane de euro, fiecare IMM poate primi până la 17.000 de euro pentru participarea angajaților la aceste cursuri.
Pentru mai multe informații despre proiect și înscriere, folosiți adresa [email protected].
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]