Rămâi conectat

Politică Administrație

Tranziția digitală: Peste 2000 de companii românești vor beneficia de platforma de e-learning, finanțată prin PNRR

Bera Larisa

Publicat

în

Tranziția digitală: Peste 2000 de companii românești vor beneficia de platforma de e-learning, finanțată prin PNRR

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că luni, 15 iulie, a fost semnat contractul pentru dezvoltarea platformei de e-learning, parte a investiției 19 „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C7 – Transformare digitală, Operațiunea D „Competențe digitale capital uman și utilizarea internetului”.

Citește și: Modificare importantă la cărțile de identitate: Anunțul făcut de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

„Astăzi a fost semnat contractul pentru dezvoltarea platformei de e-learning aferentă investiției 19 „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri” finanțată prin PNRR.

Îi mulțumesc președintelui ADR, Dragoș Vlad, pentru implicarea în acest proiect fundamental pentru viitorul IT-ului românesc!

În platforma de e-learning, angajații a peste 2000 de IMM-uri vor găsi cursuri pentru meseriile viitorului: Internet of things, tehnologii cloud, Big Data, învățare automată, inteligență artificială, automatizarea proceselor robotice RPA, blockchain, cyber-physical systems, additive manufacturing.

Avem 17.000 de euro pentru fiecare IMM românesc și peste 2000 de IMM-uri beneficiare” a declarat Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, pe pagina de Facebook.

Proiectul va sprijini transformarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților și specializarea acestora în nouă domenii tehnologice avansate:

– Internet of Things
– Tehnologii Cloud
– Big Data
– Învățare Automată
– Inteligență Artificială
– Automatizarea Proceselor Robotice (RPA)
– Blockchain
– Sisteme Cibernetico-Fizice
– Fabricație Aditivă

Proiectul abordează direct necesitatea de recalificare și perfecționare a angajaților din IMM-uri, oferindu-le acces la traininguri finanțate integral din fondurile PNRR. Aceste programe vor ajuta companiile să adopte tehnologii moderne și să îmbunătățească procesele de business, crescând astfel competitivitatea și capacitatea de inovare.

MCID, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, implementează proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri.” Proiectul, cu termen de finalizare pe 16 decembrie 2025, vizează îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din IMM-urile românești.

Cu o valoare totală de 36 de milioane de euro, fiecare IMM poate primi până la 17.000 de euro pentru participarea angajaților la aceste cursuri.

Pentru mai multe informații despre proiect și înscriere, folosiți adresa [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Aiud organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unui post vacant de inspector. Condiții de participare

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Aiud organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unui post vacant de inspector. Condiții de participare Primăria municipiului Aiud, organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Direcției Economice, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea