Curtea de Apel Alba Iulia îi menţine după gratii pe toţi cei 64 de inculpaţi din dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun”
Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursurile inculpaţilor din dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun” împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 14 martie 2012 prin care a fost menţinută măsura arestării preventive pentru 64 de inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv în acest dosar.
Instanţa albaiuliană a respins joi, 22 martie, recursul inculpaţilor. Potrivit purtătorului de cuvânt Cosmin Muntean hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel încât cei 64 de inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.
Inculpaţii, acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara în 12 martie 2012 prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 27 decembrie 2011, recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 19 decembrie 2011 prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 67 de inculpaţi.
Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei 62 de inculpaţi reţinuţi în 19.12.2011, în timp ce pentru cei 5 inculpaţi care nu au fost găsiţi au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile începând cu data prinderii lor.
Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea.
Prejudiciul estimat de anchetatori până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu În data de 25 iulie, în fiecare an, credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, mama lui Hristos. Ana era din seminția lui Levi […]
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]