Toţi șefii din Hidroelectrica revocaţi din funcţie. Romi Dragosin, directorul sucursalei Sebes a aflat știrea din presă
Romi Petru Dragosin, directorul sucursalei Hidrocentrale Sebes, a aflat din presă că astăzi toţi directorii din Hidroelectrica au fost revocaţi din funcţie. Acesta a declarat că așteaptă o informare oficială în acest sens și că nici măcar nu și-a încheiat madatul de 6 luni care i-a fost încredințat. Dragosin a mai spus că intenționează să se înscrie la concursul pe care compania îl va organiza pentru acest post.
Anunțul oficial, potrivit căruia toți directorii producătorului de energie au fost revocați din funcție, a fost făcut joi de către reprezentantul administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza.
Potrivit Mediafax, acesta a afirmat că de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie să răspundă şi că foştii directori Hidroelectrica, numiţi pe criterii politice, se vor putea înscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.
„Este o vorbă în popor – «peştele de la cap se împute». (…) Când o companie merge prost conducerea trebuie să-şi asume, nu angajaţii şi nici poporul român. Acei directori au fost numiţi pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs”, a spus Borza, citat de Mediafax.
Hidroelectrica, care este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din luna iunie 2012, a mai transmis preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante
Administratorului judiciar al companiei de stat a a mai anunțat că Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.
În judeţul Alba, Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Sebeş are amenajările hidrotehnice Gîlceag, Petreşti, Şugag, Săsciori, Cugir şi Obrejii de Căpâlna. Cu o putere instalată de 346,50 MW şi o energie anuală medie de 430 GWh, sucursala realizează aproape 1% din energia totală produsă în România şi 3% din producţia Hidroelectrica. Amenajarea complexă a râului Sebeş cuprinde patru hidrocentrale dispuse în cascadă, o staţie de pompare şi două microhidrocentrale. Primul şi cel mai mare dintre lacurile ce formează cascada amenajată pe râul Sebeş este lacul Oaşa, cu un volum de 136 mililioane mc şi o suprafaţă de 454 ha. Acumularea Obrejii de Căpâlna asigură atât debitul necesar producerii de energie electrică în centrala Săsciori (42 MW), cât şi alimentarea cu apă a judeţului Alba.
În anul 2011 Hidroelectrica ocupa locul 2 in „Top 100 cele mai valoroase companii din Romania”, editat de Ziarul Financiar, fiind evaluata la 3.490 milioane de euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor