Rămâi conectat

Politică Administrație

Toţi șefii din Hidroelectrica revocaţi din funcţie. Romi Dragosin, directorul sucursalei Sebes a aflat știrea din presă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Romi  Petru Dragosin, directorul sucursalei Hidrocentrale Sebes, a aflat din presă că astăzi toţi directorii din Hidroelectrica au fost revocaţi din funcţie. Acesta a declarat că așteaptă o informare oficială în acest sens și că nici măcar nu și-a încheiat madatul de  6 luni care i-a fost încredințat. Dragosin a mai spus că intenționează să se înscrie la concursul pe care compania îl va organiza pentru acest post.

Anunțul oficial, potrivit căruia toți directorii producătorului de energie au fost revocați din funcție, a fost făcut joi de către reprezentantul administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza.

Potrivit Mediafax, acesta a afirmat că de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie să răspundă şi că foştii directori Hidroelectrica, numiţi pe criterii politice, se vor putea înscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

„Este o vorbă în popor – «peştele de la cap se împute». (…) Când o companie merge prost conducerea trebuie să-şi asume, nu angajaţii şi nici poporul român. Acei directori au fost numiţi pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs”, a spus Borza, citat de Mediafax.

Hidroelectrica, care este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din luna iunie 2012, a mai transmis preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante

Administratorului judiciar al companiei de stat a a mai anunțat că Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.

În judeţul Alba, Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Sebeş are amenajările hidrotehnice Gîlceag, Petreşti, Şugag, Săsciori, Cugir şi Obrejii de Căpâlna. Cu o putere instalată de 346,50 MW şi o energie anuală medie de 430 GWh, sucursala realizează aproape 1% din energia totală produsă în România şi 3% din producţia Hidroelectrica. Amenajarea complexă a râului Sebeş cuprinde patru hidrocentrale dispuse în cascadă, o staţie de pompare şi două microhidrocentrale. Primul şi cel mai mare dintre lacurile ce formează cascada amenajată pe râul Sebeş este lacul Oaşa, cu un volum de 136 mililioane mc şi o suprafaţă de 454 ha. Acumularea Obrejii de Căpâlna asigură atât debitul necesar producerii de energie electrică în centrala Săsciori (42 MW), cât şi alimentarea cu apă a judeţului Alba.

În anul 2011 Hidroelectrica ocupa locul 2 in „Top 100 cele mai valoroase companii din Romania”, editat de Ziarul Financiar, fiind evaluata la 3.490 milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Noua măsură pentru combaterea corupției: Un pas important spre aderarea la OCDE

Bera Larisa

Publicat

în

Noua măsură pentru combaterea corupției: Un pas important spre aderarea la OCDE Guvernul a adoptat astăzi, 18 iulie 2024, proiectul Ministerului Justiției, care introduce o nouă infracțiune de corupție: mituirea funcționarilor publici străini. Această măsură aliniează legislația națională la prevederile Convenției OCDE Anti-mită și reprezintă un instrument esențial în combaterea faptelor de corupție împotriva funcționarilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea