Rămâi conectat

Ştirea zilei

TOPUL ȘCOLILOR DIN ALBA la Evaluarea Națională 2023, după notele peste 5 obținute de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

TOPUL ȘCOLILOR DIN ALBA la Evaluarea Națională 2023, după notele peste 5 obținute de elevi

Educația reprezintă piatra de temelie a dezvoltării unei societăți și contribuie la formarea viitorului fiecărui individ.

În județul Alba, excelența academică este evidențiată prin performanțele deosebite ale elevilor în mediul liceal.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia s-a remarcat prin performanța sa impresionantă, toți cei 46 de elevi care au participat la examen obținând medii peste 5, ceea ce reprezintă un procent de 100%. Această realizare excepțională atestă nivelul ridicat de pregătire al elevilor și implicarea cadrelor didactice în formarea lor educațională.

La fel de impresionant este rezultatul obținut de Liceul Teoretic „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, unde toți cei 17 elevi care au susținut examenul au înregistrat medii peste 5, însumând un procent de 100%. Acest succes vine ca rezultat al efortului depus de elevi și al suportului acordat de către cadrele didactice ale instituției.

Un alt liceu care s-a remarcat prin rezultate deosebite este Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, unde toți cei 5 elevi care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii peste 5, ceea ce înseamnă un procent perfect de 100%. Performanțele lor confirmă faptul că pregătirea în domeniul tehnic poate fi la fel de remarcabilă ca în orice altă direcție educațională.

De asemenea, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut o prestație remarcabilă, cu 105 elevi care au înregistrat medii peste 5, reprezentând un procent de 99,05%. De menționat că printre acești elevi s-au remarcat și trei elevi cu media maximă, 10. Aceste rezultate evidențiază excelența învățământului oferit de instituție și angajamentul elevilor pentru succesul lor academic.

De asemenea, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a obținut rezultate notabile, cu 102 elevi care au încheiat examenul cu medii peste 5, ceea ce reprezintă un procent de 95,32%. În plus, unul dintre acești elevi a obținut chiar media maximă, 10, confirmând astfel talentul și dedicarea lor în studiul materiilor școlare.

Și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia s-a remarcat prin performanțe excelente, cu 88 de elevi care au înregistrat medii peste 5, ceea ce înseamnă un procent de 92,63%. De asemenea, doi dintre acești elevi au obținut media maximă, 10, semn că excelența este promovată și încurajată în cadrul acestei instituții de învățământ.

Aceste rezultate remarcabile nu se opresc aici. Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia a înregistrat un procent de 91,04% de elevi cu medii peste 5, fiind un alt exemplu de performanță și dăruire în domeniul sportului și al învățământului. De asemenea, Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” din Alba Iulia a avut 87,5% dintre elevi cu medii peste 5, reprezentând o performanță demnă de laudă.

Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia a înregistrat un procent de 86,36% de elevi cu medii peste 5, iar Școala Gimnazială Micești a obținut 84,61% de elevi cu medii peste 5, reprezentând și ele rezultate solide și însemnate.

Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia și Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au înregistrat, de asemenea, procente notabile de elevi cu medii peste 5, cu 83,87%, respectiv 83,36%. Aceste rezultate confirmă calitatea învățământului oferit de aceste instituții și implicarea atât a elevilor, cât și a profesorilor în obținerea succesului.

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia a încheiat Evaluarea Națională cu un procent de 81,08% de elevi cu medii peste 5, demonstrând în continuare angajamentul și efortul elevilor pentru a-și atinge obiectivele academice.

La final, Școala Gimnazială Bărăbanț din județul Alba a obținut un procent de 60% de elevi cu medii peste 5, ceea ce, deși nu atinge nivelul celorlalte școli menționate anterior, reprezintă totuși o performanță remarcabilă și o bază solidă pentru dezvoltarea lor în ciclul liceal.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, în Alba și pe țară: S-au publicat notele inițiale, înainte de contestații

Amintim că media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu, pentru prima dată după 20 de ani.

CITEȘTE ȘI: Școala din ALBA unde s-au înregistrat 3 medii de ZECE CURAT la Evaluarea Națională 2023

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2023 sunt anonimizate, pentru al patrulea an la rând, astfel că fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE Evaluarea Națională 2023: 9 medii de ZECE CURAT în Alba. De la ce școli provin elevii cu note perfecte


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Transalpina rămâne ÎNCHISĂ: Drumarii continuă deszăpezirea celei mai înalte șosele din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transalpina rămâne ÎNCHISĂ: Drumarii continuă deszăpezirea celei mai înalte șosele din România Circulația rutieră pe DN 67C Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, rămâne închisă, deși se preconiza deschiderea traficului la data de 1 mai. Drumarii continuă deszăpezirea, în paralel cu înlăturarea bucăților de stânci căzute pe drum. Citește și: VIDEO | Când se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea