Rămâi conectat

Ştirea zilei

Toate unităţile spitaliceşti să devină secţii ale Spitalului Judeţean Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Domnule consilier, care este părerea dumneavoastră despre reforma din Sănătate?
– Cu siguranţă este încă o mostră a atitudinii de dispreţ faţă de viaţa românilor! Spun asta pentru că după închiderea spitalelor nu s-au făcut economii la buget, iar pentru transformarea lor în azile trebuie alocate aceleaşi fonduri care înainte erau folosite pentru funcţionarea spitalelor. Această măsură necugetată a adus disperarea în rândul cetăţenilor ţării, iar consecinţele se vor resimţi cu siguranţă. Cum poate un ministru să ia o astfel de măsură într-o ţară în care speranţa de viaţă scade nu doar de la un an la altul, ci de la o lună la alta?!
– Erau totuşi unele spitale în care actul medical nu era complet şi de calitate. Dumneavoastră ce măsuri aţi fi luat?
– În aceste situaţii ar fi trebuit ca toate unităţile spitaliceşti din judeţ să fie transformate în secţii ale spitalelor judeţene, rămânând cu atribuţii strict medicale, astfel fiind eliminate cheltuielile administrative (aşa-zise TESA). Pe de altă parte, eu aş fi depus eforturi pentru modernizarea spitalului judeţean şi chiar pentru creşterea capacităţii lui, nu aş fi acceptat nicidecum reducerea numărului de paturi. Avantajele sunt multe, amintesc aici doar unul referitor la achiziţii. Achiziţiile de medicamente şi utilităţi se vor negocia avantajos pentru întregul sistem din judeţ. Cheltuielile administrative, în această formă de organizare, se pot reduce cu până la 80 la sută faţă de cele de dinainte de închiderea spitalelor. Ca atare, actuala formă de restructurare a sistemului de sănătate din judeţ este o mare prostie făcută în detrimentul românilor. Fac un apel către autorităţile locale şi centrale de a lua în calcul propunerea mea întrucât în acest fel actul medical nu este afectat şi în consecinţă nu au de suferit cetăţenii şi personalul medical, iar cheltuielile administrative se pot reduce cu peste 80 la sută.
– Ce părere aveţi despre modul în care Cseke Attila conduce Ministerul Sănătăţii?
– Ce părere pot să am? El execută un ordin, dar totodată îşi apără şi conaţionalii. Pentru el, românii de etnie maghiară sunt mai preţioşi decât ceilalţi români. Aşa se face că în judeţele Covasna, Harghita şi Satu Mare nu a fost desfiinţat nici un spital! Ce este mai grav e că nimeni nu observă asta, nici Boc şi nici Băsescu! În cazul lui Cseke Attila, atitudinea de dispreţ este una mai specială şi sunt convins că românii vor ţine seama de acest lucru la momentul potrivit. În consecinţă, eu cred că toţi românii, indiferent de etnie, sunt la fel de români.
– Domnule Ioan Florea, aţi afirmat recent în cadrul unei întâlniri cu presa că Guvernul Boc are faţă de români o atitudine de dispreţ manifestată atât prin reformele derulate în Sănătate, cât şi în atragerea de fonduri europene.
– Acesta este adevărul! Şi nu numai faţă de români, ci chiar faţă de forurile europene. Cred că nu mai este nevoie să amintesc că nici o categorie socială n-a scăpat, a simţit direct aşa-zisele reforme ale lui Boc. Şi faţă de Uniunea Europeană guvernanţii au acelaşi comportament de dispreţ şi pentru a susţine declaraţia mea vă prezint o situaţie recentă. Atât premierul Boc, cât şi preşedintele Băsescu, strigă în gura mare că fondurile europene sunt colacul de salvare al României, că trebuie atraşi aceşti bani europeni, dar nu fac nimic pentru asta. Ţara noastră a atras doar 11 la sută din fondurile europene alocate, motiv pentru care suntem pe ultimul loc în UE la acest capitol. Situaţia a devenit alarmantă şi pentru reprezentanţii UE, iar ministrul care supraveghează „atent” fondurile UE, adică Elena Udrea, a fost chemată să dea explicaţii. Udrea nu s-a prezentat, şi a fost trimis un consilier care a avut o prestaţie jalnică. Europenii nu ştiau că Udrea nu dă explicaţii nimănui, numai lui Băsescu, în legătură cu modul în care sunt cheltuiţi banii europeni. Iată, deci, o dovadă în plus care ne prezintă dispreţul guvernanţilor faţă de români. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Maria Tocănel, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maria Tocănel, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională Maria Tocănel, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, se numără printre cei 12 elevi din Alba care au obținut nota 10 curat la limba și literatura română, la Evaluarea Națională 2024. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea