Tinerii credincioşi din Cugir invitaţi la Tabăra Naţională ”Preot Teofil Părăianu” de la Mănăstirea Oaşa
Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani, filialele Alba Iulia, Timişoara, Oradea, Craiova, Liga Studenţilor din Timişoara, Cluj şi Oradea, Asociaţia Pro Tinereţe Alba, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Biserica Sfântul Silvestru din Bucureşti şi Fundaţia Pr. Galeriu îi invită pe tinerii credincioşi din toată ţara la Tabăra Naţională Studenţească Preot Teofil Părăianu.
Evenimentul se desfăşoară la Mănăstirea Oaşa, în perioda 19 -28 iulie şi va avea ca temă: ”Părintele Galeriu-Astăzi”. Tabăra va avea o ediţie specială dedicată personalităţii extraordinare a celui care a fost Pr. Constantin Galeriu, unul dintre cei mai învăţaţi şi importanţi duhovnici ai bisericii Ortodoxe, preot şi profesor de teologie la Universitatea din Bucureşti şi din 1990, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului.
Anul acesta, în luna august se împlinesc 10 ani de la mutarea la Domnul a preotului Galeriu, motiv pentru care iniţiatorii au organizat o serie de evenimente dedicate memoriei părintelui, astăzi, încă foarte vie în inimile tuturor, intelectuali sau credincioşi.
Tabăra va cuprinde 7 zile consecutive de conferinţe în cadrul cărora vor fi abordate teme care l-au preocupat pe Pr. Galeriu în mod special, precum ştiinţa şi teologia, slujirea în viaţa publică, crez naţional şi credinţa ortodoxă, Biserica şi sănătatea morală a societăţii, evocări şi mărturii etc.
Printre invitaţii care vor susţine aceste conferinţe se număra Î.P.S. Irineu-Arhiepiscopul Albei, Pr. Conferenţiar Constantin Necula, Pictor Acad. Sorin Dumitrescu, scriitorul şi etnologul Costion Nicolescu, editorul şi scriitorul Răzvan Codrescu, Monahul Moise şi mulţi alţii.
Participare la tabără este gratuită – masa şi cazarea sunt asigurate de mănăstire. Cei care doresc să ia parte la eveniment vor trebui să confirme participarea până pe data de 12 iulie.
Pentru cugireni, adresa de contact este Adina Iacob – tel. 0727.507.922 sau 0741.689.751. (C. P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii10 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată