Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tinerii care au stors jocurile de noroc electronice din Alba, Sibiu şi Hunedoara cu 1,3 miliarde lei vechi au fost arestaţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Judecătoria Câmpeni a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a trei tineri care au câştigat ilegal la jocurile electronice de noroc 130.000 de lei. Cei trei sunt Ionel Claudiu Rostaş, Emanoil Dumitru Pilea şi Claudiu Iulian Popa, băiatul patronului a două pensiuni din Albac. În urma cercetărilor derulate pe o perioadă de peste 6 luni, într-un dosar penal înregistrat în evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba şi cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă au reuşit prinderea în flagrant, în Câmpeni, a învinuiţilor Claudiu Rostaş, de 35 de ani, din Brad, Claudiu Popa de 27 de ani, din Albac, şi Emanoil Pilea, de 43 de ani, din Câmpeni, care aveau asupra lor mai multe dispozitive folosite pentru alterarea memoriei electronice ale aparatelor de jocuri de noroc, care generau câştiguri necuvenite. Instrumentele care au dat peste cap jocurile de noroc au fost folosite în 7 iulie, între orele 21.45 şi 23.05, la aparate amplasate într-un local public din Câmpeni. În baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Câmpeni s-au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza localităţii Geoagiu din Hunedoara, locaţiile respective fiind deţinute sau utilizate de către învinuitul Claudiu Rostaş.
În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe chei utilizate la deschiderea aparatelor de jocuri de noroc precum şi mai multe medii de stocare (unităţi de calculator, CD-uri, DVD-uri). Din probele administrate, în cadrul dosarului penal a rezultat că cei trei învinuiţi, liderii unei grupări mai extinse, au fost ajutaţi de mai multe persoane, care au aderat la acţiunea infracţională desfăşurată de aceştia. Au fost „lucrate” aparate electronice de jocuri de noroc de pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, se arată în comunicatul transmis de IPJ Alba.
Iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni a emis Ordonanţă de reţinere pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune şi deţinere în vederea folosirii într-o sală de jocuri a oricărui dispozitiv prin a cărui utilizare sunt alterate elementele de şansă şi metodele de selecţie prin care se modifică rezultatul jocului, suma sau frecvenţa plăţii într-un joc de noroc, fapte prev. şi ped. de art. 323 alin. 1 C. Pen., art. 215 alin. 1 C. Pen. şi art. 25 lit. c din O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. Ulterior, mandatul acestora a fost extins la 29 de zile de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 3 inculpaţi. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea