Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichete culturale 2024: Ce valoare au anul acesta și cine le va primi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichete culturale 2024. Ce valoare au anul acesta și cine le va primi

Angajații vor beneficia în 2024 de tichete culturale în valoare de 210 lei lunar sau 430 de lei pentru evenimentele speciale.

Citește și: Vouchere de activități casnice 2024: Când vor începe să fie valabile tichetele pentru curățenie la domiciliu

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Valoarea tichetelor culturale

Potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor, tichetele culturale acordate angajaţilor vor avea o valoare de 210 lei/lună sau 430 lei/eveniment pentru primul semestru din acest an.

Această sumă se aplică începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2024 și se extinde până în septembrie 2024, conform Normelor metodologice. În semestrul II al anului 2023, valoarea tichetelor culturale a fost de maximum 210 lei/lună și maximum 420 lei/eveniment.

Potrivit legislaţiei referitoare la biletele de valoare, semestrul I al anului 2024 începe în luna februarie și se încheie în luna iulie, iar semestrul II începe în luna august și se încheie în luna ianuarie 2025. Legea nr. 165/2018, adoptată în anul 2018, a unificat legislația în domeniul biletelor de valoare și a introdus un nou tip de bilet de valoare, și anume tichetul cultural.

Potrivit articolului 21 din această lege, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea bunurilor și serviciilor culturale, precum abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, cărți și filme.

Tichete culturale 2024

În anul 2018 a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislaţia în domeniul biletelor de valoare şi a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, şi anume tichetul cultural.

Astfel, biletele de valoare care pot fi acordate în baza legii sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.

Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii unor bunuri şi servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, parcuri tematice, cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme etc.

Tichetele pot ajunge până la valoarea de 430 de lei. Potrivit normelor metodologice, această sumă va fi aplicată începând cu luna aprilie a semestrului I din acest an și va fi valabilă și pentru primele două luni ale semestrului următor, adică august și septembrie 2024, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

În comparație, în semestrul II al anului anterior, valoarea tichetelor culturale a fost de cel mult 210 lei pe lună și de cel mult 420 lei pentru evenimentele speciale.

Conform legislației în domeniu, semestrul I al anului 2024 începe în luna februarie și se încheie în luna iulie, în timp ce semestrul II începe în luna august și se termină în luna ianuarie 2025.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea