Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Modele de subiecte, din 18 aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Modele de subiecte, din 18 aprilie

Primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională vor fi publicate luni, 18 aprilie, și vor continua să apară în fiecare zi de luni, cu excepția zilei de 25 aprilie, când se sărbătorește a doua zi de Paște, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: SIMULARE Evaluare Națională 2022: Modele de SUBIECTE și BAREME la Matematică și Limba Română

Ministerul Educației a transmis, la solicitarea Edupedu.ro, că CNPEE va publica anul acesta teste de antrenament doar pentru Evaluarea Națională, nu și pentru Bacalaureat, pentru că programa de liceu pentru examen rămâne cea din anii anteriori. Astfel, testele elaborate în 2020-2021 rămân în vigoare, potrivit reprezentanților instituției.

„Testele vor fi calibrate în urma rezultatelor și concluziilor acestor simulări”, a precizat pe scurt Cîmpeanu în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”.

Vezi: Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: SUBIECTELE și BAREMELE la Matematică, publicate pe Edu.ro

În ceea ce privește simularea de Evaluare Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi și la matematică au luat 60,58%.

  • Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro. Astfel, 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 68,1% au trecut de proba la alegere și 70,2% au promovat la română. Cîmpeanu a adăugat că rezultatele slabe de la unii itemi din probele de la bacalaureat se suprapun peste perioada de predare online, adică al doilea semestru din clasa a X-a și materia din clasa a XI-a.

Edupedu.ro, în parteneriat cu Școala de Bani și Banca Comercială Română, a organizat pe 14 aprilie conferința online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea