”Țesătorul de vise – Povestea de Crăciun 2”, cel mai frumos spectacol de sărbători, vine la Sebeș. Intrarea este gratuită
”Țesătorul de vise – Povestea de Crăciun 2”, cel mai frumos spectacol de sărbători, vine la Sebeș. Intrarea este gratuită
Miercuri, 14 decembrie 2022, începând cu ora 19.00, Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș lansează invitația la cel mai bine vândut spectacol de Crăciun al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu: „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2”.
Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile în sala de evenimente. Rezervări și informații pot fi obținute la numărul de telefon: 0372-930929 sau pe adresa de email: [email protected].
Toți iubitorii de teatru vor avea acces la un mesaj de Crăciun transpus într-un spectacol extraordinar.
Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2” este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun.
Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite. La fel de frumoasă ca trama piesei este povestea realizării acestui spectacol.
Trebuie spus de la început că textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț și că are trei coordonate principale.
Colindul! Neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral.
Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu UNESCO, este, dacă vreți, parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală.
Un demers rar în exercițiul profesiunii având în vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive.
Tinerețea! Această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existentei noastre este cea de a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului.
Generații întregi de studenți-actori ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au contribuit la asumarea, îmbogățirea și transmiterea acestei întâlniri teatrale, fapt ce l-a determinat pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, să-l includă în repertoriu.
Întâlnirea! Într-o lume plină de bariere, această nevoie a întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, generații de studenți și actorii, colindul, poveștile și întâlnirile cu noi și cu ceilalți!
„Țesătorul de vise în noua sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului. Crăciun plin de bucurie!” a spus Florin Coșuleț, regizor.
Distribuția:
Cătălin Haiducescu
Andrei Drăgan
Maria – Cristina Țepeluș
Maria Maftei
Andrei Șerban
Cristina Blaga Tomuș
Anastasia Coșuleț
Iosefina Coșuleț
Codruța Vasiu
Mihai Coman
Florin Coșuleț
Și studenții: Gruber Andreea, Costea Radu, Dumitrașcu Crina, Stanciu Andreea, Nicodim Adrian, Dinu Ana, Bandila Cristiana, Ulici Casian, Ivan Emilia, Tepelus Maria, Chelimandra Stefan, Bumbes Alexandru, Maria Maftei, Mocanu Mihai, Petrean Anastasia, Andrei Serban, Andra Stoian, Ana Stefan, Melania Veselu, Patrick Imbrescu, Noja Oana, Marcu Alexia, Foficaș Mădălina, Truță Bogdan, Constantin Theodora, Ivan Sofia, Morar Ilinca, Iacob Briana, Ștefania Cioată, Antonia Dobocan, Monica Vîlcu, Șerban Melnic, Ioana Antal, Oana Brânzan, Francesca Garbalau, Iulian Buzuloiu, Ioana Dima, David Guță, Roxana Armenciu, Mădălin Lazăr
Text: Alexandru Curta, Florin Coşuleţ
Regia: Florin Coşuleţ
Coordonare muzicală: Constantin Iridon, Anca Arnau, Melinda Samson
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Asistent proiect: Denisa Bar
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
15 ianuarie 2025 | „Dor de Eminescu în Apuseni” la Colegiul Național Avram Iancu din Câmpeni: Momente poetice, artistice, istorice, simpozion și expoziții
15 ianuarie 2025 | „Dor de Eminescu în Apuseni” la Colegiul Național Avram Iancu din Câmpeni: Momente poetice, artistice, istorice, simpozion și expoziții Miercuri, 15 ianuarie 2025, începând cu ora 12.00, la Colegiul Național Avram Iancu din Câmpeni se vor organiza o serie de activități cu prilejul împlinirii a 175 de ani de la nașterea […]