Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Țeparul” Ovidiu Tition din Brașov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru afaceri penale în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Țeparul” Ovidiu Tition, fost reprezentant al societății Mia Carn SRL Mirăslău, cu o carieră infracțională de invidiat, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, pentru înșelăciune, delapidare și infracțiuni la legea cecului. Decizia a fost  pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 17 ianuarie 2018.

Instanța de juecată a contopit mai multe condamnări anterioare ale acestuia și a constatat ca executată o perioadă de circa 1 an și 6 luni din pedeapsa de 6 ani. Prin urmare, condamnatul originar din Brașov nu va sta mult timp la închisoare. În esență, condamnatul a fost judecat pentru emiterea unor file CEC fără acoperire în perioada în care a fost împuternicit (2009) de administratorul societății din Mirăslău pentru efectuarea de operațiuni bancare.

În data de 1 aprilie 2009 s-a încheiat între Mia Carn Product SRL, reprezentată de inculpat, și Elsiria Comompex SRL Craiova un contract de vânzare -cumpărare carcasă porc și vită. În baza acestui contract au fost livrate produse în valoare totală de 246.838 lei, produse pentru care s-au întocmit facturi și note de recepție și pentru plata cărora Tition a emis 14 file CEC pe care le-a semnat și le-a înmânat delegatului firmei din Craiova.

Dat fiind că s-a împlinit termenul scadent și nu a fost efectuată plata mărfurilor achiziționate de Mia Carn Product SRL, reprezentantul Elsiria Comimpex a completat mai multe file CEC (6) pe care le-a introdus în circuitul bancar spre decontare care au fost refuzate la plată pentru lipsă totală de disponibil cont. Dat fiind acest incident Mia Carn SRL a intrat în interdicție bancară începând cu data de 21 aprilie 2009.

Ulterior, respectiv în data de 18.05.2009, au fost introduse spre decontarea alte 5 file CEC, în valoare totală de 117.036 lei, fiind refuzate la plată pentru ”lipsă totală de disponibil, trăgător în interdicție bancară” astfel încât reprezentantul societății din Craiova nu a mai introdus spre decontarea și celelalte file CEC. Tititon a achitat o parte din marfa achiziționată, în sumă totală de 124.801 lei, cu bani luați direct din încasările societății, însă firma Elsiria Comimpex a rămas cu o pagubă de peste 120.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident GRAV în comuna Avram Iancu: Un copil de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Intervine elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident GRAV în comuna Avram Iancu: Un copil de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Intervine elicopterul SMURD Un incident grav a avut loc joi după-masa, în comuna Avram Iancu. Un copil de doar 3 ani a suferit traumatisme severe după ce a căzut de la o înălțime […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea