Teodor Atanasiu: Voinţa a 7,5 milioane de români a fost anulată de butoanele sistemului Băsescu
Când domnului Băsescu, cel suspendat din prima funcţie în stat, îi lipseau – teoretic doar – butoanele oficiale directe cu armata sa de executanţi perfecţi, acesta îi atrăgea, într-un mod mai mult decât batjocoritor, atenţia preşedintelui Crin Antonescu, despre neştiinţa utilizării acelor celebre butoane de la Cotroceni!
La acea vreme, comentatorii subiectului au dezbătut pe larg tema butoanelor, dar misterul corespondenţilor acestora nu prea a fost decriptat întocmai! Mesajul domnului Băsescu, cel fără scrupule şi fără teama de a fi etichetat drept primul manipulator al ţării din această cauză, era mai mult decât edificator în această privinţă: Traian Băsescu sublinia categoric că butoanele respective îi aparţin în exclusivitate, de aproape 8 ani, că numai şi numai persoana sa are drept de autor acolo şi că acestea reprezintă, de fapt, ordinele discreţionare, pe care dumnealui le trasează oricând are chef, în mod direct, unor şefi de instituţii pe care-i controlează la virgulă, fără niciun drept la replică…
Oare cum mai putem vorbi despre respectarea principiilor democratice de către unele dintre cele mai importante instituţii ale statului român, într-o ţară în care un preşedinte, fie el suspendat sau nu, dă ordine uluitoare, absolut ilegale, sau ameninţă, în direct, prin conferinţele de presă? Şi mă refer aici la cele mai grave abateri de la atribuţiile constituţionale ale unui preşedinte, ordinele trasate fiind ba de cercetare sau chiar de arestare a unor persoane aflate în diverse funcţii publice, ba de modificare a unor termene deja stabilite – vezi modificarea imediată a deciziilor luate şi publicate de către Curtea Constituţională în urma intervenţiilor domnului Băsescu în acest sens – ba de neluare în considerare a unor date explicite, referitoare la listele electorale, prezentate de către Guvern, la cererea Curţii Constituţionale, care dovedeau, fără echivoc, denaturarea indubitabilă a rezultatului referendumului?
Cum este posibil ca adevărul celor întâmplate la referendumul de suspendare a preşedintelui, care nu mai are deloc susţinerea poporului – hotărât să-şi exprime voinţa în acest sens – să fie trasformat în odioase minciuni destabilizator-denigratoare şi vândute ulterior, la export, pe post de instrumente ale unei lovituri de stat inexistente?
Cum se poate ca într-o ţară membră a UE, să fie anulată voinţa a 7,4 milioane de români şi culmea ridicolului, dar şi a abuzului, apoi să fie cercetată şi vânată de sute de procurori, parte a butoanelor unui sistem de comandă care scurtcircuitează democraţia, îngrădesc libertatea cetăţenească şi anihilează garantarea fundamentală a drepturilor civice?
Toate acestea s-au întâmplat, din păcate, într-o Românie sufocată de prea multă putere, corupţie şi ilegalităţi, condusă doar după un mecanism al bunului plac şi al şantajului minuţios controlat, o Românie care a fost lăsată, timp de 8 ani, pe mâna unui personaj devenit abia acum ilegitim, dar care după ce şi-a jucat, la repezeală, rolul pozitiv, a demonstrat, îndelung, că a primit, de două ori, încrederea poporului său, doar pentru a-l îngenunchia…
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Împreună pentru Blajul european, într-o Românie puternică!
Publicitate electorală | Împreună pentru Blajul european, într-o Românie puternică! Dragi blăjeni! Vă scriu înainte de alegerile pentru Președintele României, îndemnându-vă să votați Nicolae Ciucă – Președinte, pentru că este omul care a dovedit, în acești ani, că în politică, ca și în viață, onoarea și cuvântul dat contează! Nicolae Ciucă este un om bun […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Ştirea zilei2 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Când se taie pomii fructiferi. Perioada optimă pentru obținerea unei recolte bune