Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Susţinem turismul prin proiecte de tipul „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judeţul Alba a fost condus în ultimii ani după vorba: „Avem cu ce, dar nu prea avem cu cine!”. Potenţialul judeţului şi al oamenilor e mare, dar conducerea a fost slabă. Cel mai bine am putea sta la turism, pentru că avem ce pune într-un ghid de prezentare! Doar că până acum, tot ce s-a făcut la nivel de judeţ a fost la nivel de amatori şi doar de simple intenţii, poveşti! Actuala conducere de judeţ nu a reuşit să facă mai mult de câteva sărbători populare şi târguleţe unde impactul a fost extrem de redus.
Împreună cu echipa USL, cu oameni precum Florin Roman sau Simone Albani, am gândit şi am pregătit un proiect de anvergură care, în ciuda numelui se referă de fapt la tot judeţul: „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”. S-au făcut eforturi de promovare, s-a obţinut sprijin naţional şi internaţional. E un proiect care, aşa cum s-a întâmplat şi la Sibiu în 2007, ar putea pune Alba şi Alba Iulia pe harta destinaţiilor turistice din lumea largă. Şi avem cu ce! De la cultură şi monumente istorice, până la frumuseţi ale naturii deosebite.
Proiectul va genera investiţii uriaşe şi fără precedent pentru judeţ. Vor veni investitorii din turism, se vor crea locuri de muncă în domeniul serviciilor. Noi am estimat venituri de 300 de milioane de euro global şi cel puţin 3000 de locuri de muncă în anul Capitalei, 2020. Impactul ar fi unul pentru tot judeţul, traseele turistice urmând să includă toate zonele din Alba. Singurul pas ce mai e de făcut este să ajungem la Consiliul Judeţean şi la Primărie să punem proiectele în practică. Echipa PDL care ne conduce de 8 ani la judeţ şi de 18 în municipiu a refuzat sistematic să ajute. Ei nu au viziunea şi capacitatea să promoveze în mod real turismul, iar acest proiect le-a arătat limitele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea