Teodor Atanasiu candidatul USL la preşedinţia Consiliulului Judeţean Alba: Preşedintele de Consiliu Judeţean trebuie să creeze locuri de muncă, nu să fie un fel de „primar” de mâna a doua
Preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să se ocupe de locurile de muncă, e direct responsabil. Acum nu se întâmplă aşa ceva! În acest moment în judeţul Alba nimeni nu îşi asumă soarta locurilor de muncă. Parcă am vorbi de un copil părăsit pe care nu îl doreşte nimeni. Noi, USL, vrem din contră să ne implicăm 100% şi să facem din locurile de muncă prima şi cea mai importantă prioritate la „judeţ”. E o schimbare de gândire şi de mentalitate pe care eu şi echipa USL o vom aduce la vârf.
E vorba de o schimbare majoră pentru că actuala conducere PDL evită de 8 ani acest subiect; se ascunde şi nu îşi asumă această eroare şi lipsă de viziune. Acum Consiliul Judeţean e absent de la masa de negocieri, e absent de pe piaţa investiţiilor. Este o greşeală strategică majoră: este ca şi cum ai lăsa o ţară necondusă! Preşedintele de „judeţ” nu e doar un fel de primar – aşa cum se întâmplă acum! Asta e o perspectivă foarte limitată! El trebuie să fie cu totul altceva: adică un conducător, un creator de locuri de muncă, un coordonator de investiţii.
Ni se tot spune de către tandemul PDL-Dumitrel că preşedintele de la „judeţ” nu are treabă cu locurile de muncă. Greşit! Aici ne despărţim radical. E doar o fugă de răspundere şi o ascundere a propriei lor incompetenţe. Iată doar 5 argumente simple pentru care Preşedintele de la judeţ e principalul responsabil pentru locurile de muncă:
1. Un judeţ are nevoie de un lider care să îl reprezinte în relaţiile economice. Nu are cine altcineva să facă asta. Nu e pus nimeni altul să vegheze la bunăstarea oamenilor dintr-un judeţ în afară de Preşedinte.
2. E nevoie de un anumit tip de pregătire şi de expertiză în discuţiile cu investitorii. Acest tip de competenţă se poate atinge doar la acest nivel. Doar oraşe mai mari îşi mai permit echipe proprii de oameni care să stea de vorbă cu marile firme. Preşedintele de Consiliul Judeţean e cel care trebuie să conducă direct acest efort, aceşti experţi, ca un general de armată.
3. Investiţiile nu privesc doar o localitate separat, ci poli de dezvoltare din judeţ pe care noi vrem să îi facem, adică zone cu un anumit specific. O investiţie într-o localitate afectează şi toată zona limitrofă, poate crea prin „iradiere” alte afaceri, poate folosi oamenii şi pregătirea lor într-un anumit fel. Preşedintele de CJ e cel care trebuie să vadă aceste oportunităţi, e de „nivelul” lui.
4. Localităţile nu pot oferi facilităţi fără implicarea Consiliului Judeţean. Preşedintele trebuie să fie ca un director de fabrică care alocă resurse la secţiile de producţie. E nevoie ca el să fie „cureaua de transmisie” între investitori şi primării, să nu îi lase pe aceştia singuri. Preşedintele de la „judeţ” trebuie să fie fratele mai mare care garantează pentru localităţile sale. Mai mult decât atât, preşedintele de judeţ trebuie să vadă în avans oportunităţile unei localităţi, să aibă un as în mânecă” pentru viitorii investitori.
5. E nevoie de o ofertă economică integrată, care să privească tot judeţul – toate oportunităţile sale. Nu are cine să facă această veritabilă mapă de prezentare, în afară de Preşedintele de la judeţ şi echipa sa de colaboratori apropiaţi.
Noi înţelegem acest rol pe care echipa de la Consiliul Judeţean trebuie să îl aibă, ştim ce avem de făcut şi ne asumăm această muncă, spre deosebire de adversarii noştri politici de la PDL. În plus, pot spune despre echipa mea că are capacitatea să negocieze cu orice investitor de orice calibru pentru binele judeţului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției Administrația comunei Întregalde a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede amplasarea a 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice în comună. Citește și: Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG