Rămâi conectat

Societate

Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia s-a făcut mare…a împlinit 60 de ani! Un nou spectacol pentru copii – „ZULENKA”

Alexandra Mates

Publicat

în

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia a împlinit 60 de ani. În această perioadă pregăteşte un nou spectacol pentru copii intitulat ” ZULENKA ” în regia lui Cristian Pepino.  Avanpremiera va avea loc vineri, 18 mai, ora 10.00  iar Premiera va avea loc în data de 1 iunie, ora 18.00  la sediul instituţiei în cadrul evenimentului aniversar PRICHINDEL 60.

” Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri şi este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârşitul secolului al 19-lea un volum de minunate poveşti. E o istorie fără violenţă fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la şapte ani. Basmele obişnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de şapte ani. Zulenka este povestea unei fetiţe care îşi doreşte să devină zână. Din această cauză ea declanşează o serie de peripeţii din care va ieşi cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiriduşii şi animalele pădurii …  ” a spus Cristian Pepino, regizorul piesei.

” ZULENKA este un spectacol special pentru noi, scenariul a fost adaptat şi scris pentru actorii teatrului nostru, încadrat de o scenografie spectaculoasă cu proiecţii şi păpuşi de care cu siguranţă copii se vor îndrăgosti pe loc şi nu în ultimul rând cu o muzică de excepţie. Toate acestea sunt puse în evidenţă prin măiestria mânuirii actorilor care fac ca totul să prindă viaţă pe scenă. Vă aşteptăm cu drag să intraţi în lumea micuţei prinţese Zulenka şi să faceţi cunoştinţă cu veveriţe, coţofane, zâne şi multe alte personaje care cu mult umor vă vor spune poveste întreagă … ”  a declarat  Ioana BOGĂŢAN, manager teatru.

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămăşan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcţie păpuşi, Mirela Tămăşan – croitorie, Marin Goia – decoruri iar din distribuţie fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea