Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ţeapă de 800.000 de euro în dosarul „Meridian Construct”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ceea ce s-a vrut a fi una dintre cele mai mari afaceri imobiliare din Alba s-a dovedit o ţeapă pentru o societate comercială şi 17 familii care au vrut să-şi cumpere casa visurilor într-un cartier rezidenţial de locuinţe, ridicat de Marius Alexa, patronul S.C. Meridian Construct S.A., în spatele Alba Mall, pe strada Livezii. După zeci de plângeri strânse la DNA, Parchet şi Poliţie, Alexa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru înşelăciune de-abia în luna aprilie a acestui an iar prejudiciul stabilit este de 796.852 euro. 13 dintre păgubiţi, 12 familii şi o societate comercială s-au constituit părţi civile în dosar şi încearcă să-şi recupereze banii. Alţi 5, cu care Alexa a ajuns la o înţelegere, şi-au retras între timp plângerile, pentru că iniţial paguba depăşea 1 milion de euro. Marius Alexa mai trebuie să dea socoteală şi pentru alţi 104.524 euro reprezentând valoarea unor file CEC fără acoperire şi refuzate la plată, infracţiune care face obiectul unui dosar distinct aflat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.
Potrivit rechizitoriului, Marius Alexa, în calitatea sa de administrator al S.C. Meridian Construct S.A., este acuzat că în perioada 2006-2008 a încheiat mai multe promisiuni de vânzare-cumpărare fără să le spună cumpărătorilor că terenurile nu erau achitate vânzătorului (n.r. – terenurile aparţineau unei alte societăţi decât Meridian Construct) şi au devenit proprietatea altui investitor (n.r. – S.C. Piflu) sau au fost ipotecate în favoarea unor bănci pentru contractarea unui credit de către Meridian Construct, respectiv ipotecate în favoarea S.C. Piflu ori că nu deţineau autorizaţie de construcţie. Fiind induşi în eroare de Marius Alexa, viitorii proprietari continuau să achite tranşele de preţ convenite prin promisiunile de vânzare-cumpărare. Mai mult, atunci când au aflat despre situaţia reală, au făcut împrumuturi ei înşişi pentru a-şi scoate casele de sub ipotecă bancară şi au mai investit şi în finisaje şi alte lucrări întrucât, contrar celor promise de Alexa, imobilele nu le fuseseră predate „la cheie”. Astfel s-a ajuns în unele cazuri ca o familie să plătească pentru o casă dublu decât era prevăzut în contract, preţul unei case în cartierul Meridian variind între 50.000 şi 90.000 euro. Oamenii vor acum să-şi recupereze banii în instanţă pentru că cele 4 terenuri şi 3 autoturisme luate sub sechestru de autorităţi nu pot acoperi paguba. La un moment dat ei îşi pierduseră speranţele că Alexa va mai fi tras la răspundere din cauza faptului că cercetările în dosar au durat mai bine de doi ani iar o soluţie a începerii urmăririi penale s-a dat doar în aprilie 2011. La cele două termene câte au avut loc până acum s-au înregistrat doar amânări, următorul fiind stabilit pentru la toamnă, în 5 septembrie. Învinuitul Marius Alexa nu se consideră vinovat şi spune că nu a vrut să tragă ţepe cumpărătorilor însă criza financiară ivită în 2008 a încurcat iţele afacerii sale şi l-a adus în imposibilitatea de a-şi mai onora promisiunile. El spune că a încercat să-şi salveze afacerea în noiembrie 2008 când a solicitat Tribunalului Alba admiterea insolvenţei S.C. Meridian Construct, acţiune respinsă însă de instanţă pe motiv că s-a început urmărirea penală împotriva sa.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea