Taxele plătite în plus în alte țări UE pot fi recuperate. Vezi cum
Rambursarea taxelor este un proces natural şi legal. Fiecare persoană care lucrează în străinătate primeşte un venit şi plăteşte taxe din acel venit. La sfârşitul anului fiscal sau după terminarea muncii şi părăsirea acelei ţări, un angajat trebuie să completeze un formular fiscal către serviciul fiscal străin. După ce au trimis acel formular, personalul serviciului fiscal străin examinează datele personale introduse şi calculează suma taxelor plătite în plus. Dacă apare că s-a plătit în plus, acea persoană primeşte o rambursare de taxe, scrie digi24.ro
Cel puţin 2,3 milioane de români trăiesc şi muncesc în străinătate, arată datele oficiale. Conform statisticilor neoficiale, acest număr ajunge până la 4 milioane. Majoritatea celor care au muncit legal au posibilitatea de a recupera o parte a taxelor plătite.
Potrivit datelor RT Tax, suma rambursabilă medie este de 3.624 lei, iar românii lasă aproximativ 200 milioane de lei în ţările străine în fiecare an, acestea fiind rezultatul taxelor nerambursate. Această sumă de bani poate fi uşor rambursată în România.
“Cea mai mare problemă o reprezintă nesiguranţa rambursării taxelor. Deoarece restricțiile asupra românilor care doresc să lucreze în Europa au fost ridicate doar în 2014, mulţi cetăţeni nu ştiu despre această oportunitate. Aş dori să îi îndemn pe români să îşi ramburseze taxele plătite în plus şi să nu îşi lase banii munciţi din greu în străinătate. Pentru cei care nu sunt siguri dacă merită, trebuie să menţionez că plătitorii de taxe care primesc ca salariu mai puţin ca salariul mediu sau salariu minim pe economie din ţară străină, primesc, de obicei, 100 % din impozitul plătit. O sumă rambursabilă aproximativă este de aproape două ori mai mare decât venitul mediu din România. De asemenea, această procedură este de multe ori obligatorie, astfel persoanele care nu completează declaraţiile fiscale pot primi amenzi”, spune Adriana Ciupe.
Rambursarea taxelor este benefică nu doar contribuabililor, dar şi economiei României, deoarece expatriaţii care vin înapoi au tendinţa de a cheltui banii în ţara natală. (Z.U.)
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana