Rămâi conectat

Actualitate

Taxe mai mici dar obligatorii pentru toţi

Alexandra Mates

Publicat

în

URS Construct

Cuantumul taxelor percepute operatorilor de transport de energie şi gaze naturale a fost redus drastic de către Guvern. Plata acestora devine însă obligatorie pentru toate firmele din domeniu, fără nicio excepţie.

Guvernul a decis totodată ca această taxă, tratată drept un impozit pe „monopolul natural”, să fie percepută tuturor operatorilor licenţiaţi din domeniu, fără să-i mai excepteze pe operatorii de distribuţie care prestează pentru mai puţin de 100.000 clienţi, aşa cum intenţiona iniţial.

Taxa calculată în cazul cantităţii transportate către sistemele de distribuţie a fost redusă de la 0,45 lei/Mwh, în varianta iniţială, la doar 0,1 lei/Mwh, iar cea stabilită în cazul cantităţii distribuite a fost diminuată de la 1,25 lei/Mwh la 0,75 lei/Mwh. În acelaşi timp, taxa calculată în cazul cantităţii transportate numai prin sistemul de transport a fost scăzută de la 1,7 lei/Mwh la 0,85 lei/Mwh.

Reprezentanţii GDF SUEZ Energy România au comentat, la solicitarea MEDIAFAX, pe această temă, reclamând că aplicarea unei taxe pe veniturile înregistrate de distribuitorii de electricitate şi gaze ca urmare a dereglementării pieţei va afecta semnificativ capacitatea de finanţare a acestora, iar costurile ar trebui transferate consumatorilor.

Compania, subsidiară a grupului francez GDF SUEZ, arăta că intenţia Guvernului este o surpriză, întrucât companiile din piaţa de energie nu au fost consultate.

Taxa va fi aplicată companiilor Transeletrica, CEZ Distribuţie, Enel Distribuţie Muntenia, Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, E.ON Moldova Distribuţie, Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Transgaz, E.ON Gaz Distribuţie şi Distrigaz Sud Reţele.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea