Rămâi conectat

Actualitate

Târgul APULUM AGRARIA 2011 – Pledoarie pentru hărnicie şi bogăţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Judeţul Alba sărbătoreşte bogăţia toamnei cu ocazia celei de-a XX-a ediţii a Târgului APULUM AGRARIA, organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi Asociaţia „Ţara Vinului” Alba în perioada 23 – 25 septembrie 2011, între orele 10.00 şi 18.00, în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu – cartierul Cetate din Alba Iulia.
Ca în fiecare an târgul Apulum Agraria, cea mai importantă manifestare expoziţională dedicată agricultorilor din judeţul Alba se tranformă într-o pledoarie pentru hărnicie şi bunăstare rezultată din munca cinstită şi serioasă a câmpului. Pentru că acum anul agricol care se apropie de ora bilanţului a fost unul foarte bun, la ediţia din acest an standurile producătorilor agricoli individuali şi firmelor vor fi mai încărcate cu fructe şi legume, produse de panificaţie şi patiserie, ouă, ciuperci, brânzeturi, preparate din carne, conserve de carne şi de legume, miere de albine şi produse apicole, sucuri de fructe, vinuri, butaşi de trandafiri, pomi fructiferi. Producătorii de produse tradiţionale şi ecologice din judeţul Alba vor fi negreşit printre expozanţi şi sunt aşteptaţi şi reprezentanţii judeţelor înfrăţite din Ungaria: Bacs Kiskun şi Tolna.
În cadrul acestei manifestări, tot mai complexă de la o ediţie la alta, vor fi organizate o serie de activităţi menite să promoveze o viaţă sănătoasă bazată pe consumul de legume şi fructe. Nu vor lipsi nici momentele distractive cum ar fi: parada bicicletelor decorate cu legume şi fructe, concursul „Dovleacul hazliu”, precum şi activităţi de educaţie a gustului pentru copii, acestea din urma încadrate de conceptul Slow Food şi realizate de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania.
Pitorescul târgului va fi asigurat de o mustărie cu… must, evident, şi pastramă de oaie la grătar şi un cuptor de pâine unde sub ochii privitorilor vor fi coapte produse tradiţionale de panificaţie.
Şi sectorul zootehnic va avea partea lui de reprezentare prin mai multe standuri de expoziţie pentru păsări şi animale mici, dar vor fi prezente şi standuri unde sunt expuse utilaje, maşini şi echipamente agricole.
Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de Ansamblul folcloric Augustin Bena a judeţului Alba şi de un program de dansuri populare susţinute de artişti din Almaşu Mare, Cergău şi Cetatea de Baltă. Un moment deosebit îl va constitui Opera în piaţă, moment îndrăgit de vizitatorii târgului şi pe care Consiliul Judeţean Alba îl pune în scenă pentru a face o promovare altfel producătorilor agricoli locali şi produselor acestora.
Noutatea acestei ediţii este participarea grupurilor şcolare agricole din Jidvei, Blaj şi Ciumbrud dar şi sprijinul în organizarea şi desfăşurarea activităţilor târgului al echipei de studenţi voluntari de la specializarea Marketing a Facultăţii de Ştiinte din Alba Iulia.
Parteneri: Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, Asociaţia Judeţeană a Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Alba, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania, Asociaţia Alba AFRODA.

I


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea