Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Sănătatea și natură

Tărâţele de grâu – un remediu ieftin şi eficient pentru echilibrarea organismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Tărâţele de grâuProprietăţi medicinale • Preparate din tărâţe de grâu • Tărâţe cu ceaiuri medicinale • Tratamente cu tărâţe de grâu: constipaţie cronică, diaree, laringită, faringită, impotenţă sexuală, frigiditate, cancer de colon, boli de piele cronice, dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice

Ieftine şi la îndemâna oricui, tărâţele de grâu sunt unul dintre cele mai importante “medicamente” ale naturii, cu rezultate uimitoare într-o mulţime de boli. Cea mai importantă parte a bobului de grâu se află în învelişul lui, care se regăseşte integral în tărâţe, dar nu şi în făina cernută pe care o consumăm. Lista afecţiunilor în care se recomandă administrarea tărâţelor de grâu este mare, ele având proprietatea de a readuce echilibrul organismului atunci când acesta este dereglat.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

grauCiteşte şi: Morcovul – proprietăţi. Reţete şi tratamente naturiste pe bază de morcovi

Proprietăţi medicinale Foarte bogate în grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), în aminoacizi şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.), tărâţele de grâu au numeroase proprietăţi medicinale: reglează digestia, sunt emoliente, în special pentru stomac şi intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general. Se indică în următoarele afecţiuni: demineralizare, afecţiuni endocrine (reglează glandele datorită conţinutului mare în minerale, aminoacizi şi vitamine), afecţiuni ale ovarelor, afecţiunile prostatei, ale sânilor, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afecţiuni neuro-musculare, afecţiuni neurologice, afecţiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afecţiuni cardiace, ateroscleroză, afecţiuni digestive, ale ficatului, colită, constipaţie cronică, dispepsie, dureri epigastrice, hemoroizi, meteorism, adenom de prostată, fibrom uterin, impotenţă sexuală, prostatită, sterilitate, afecţiuni renale, cistită, retenţie urinară, laringită, rahitism, depresie nervoasă, nevroze, psihastenie, sarcină, tumori cu diferite localizări, reumatism, afecţiuni de­gene­rative, conva­lescenţă, majoritatea afecţiunilor care sunt denumite cu “hipo” sau “hiper”, pentru că tărâţele contribuie la reglarea întregului organism.

Citeşte şi: Urzica plantă medicinală • Tratamente bazate pe urzică • Recoltarea şi timpul înfloririi • Preparate: zeama (infuzia) de urzică, tincura de iarbă şi de rădăcină de urzică, pulberea de urzică

Preparate din tărâţe de grâu Înainte de a fi consumate, e bine ca tărâţele să fie cât mai fin mărunţite, pentru a fi asimilate mai uşor de organism. Pentru aceasta, se vor măcina din nou, cu ajutorul râşniţei de cafea. Pulberea de tărâţe – se adaugă câte 1-2 linguri la mâncare, de 3-5 ori pe zi. S-a demonstrat că tărâţele de grâu conţin substanţe care fac digestia rapidă şi uşoară. Folosiţi tărâţe praf, în ciorbe, ceai sau orice alt lichid, cu condiţia ca temperatura lichidului să nu fie mai mare de 40 de grade, ca să nu se distrugă vitaminele şi enzimele pe care le conţin. Apa de tărâţe (mai puţin eficientă la obezitate, dar utilă pentru anemii şi boli nervoase). Se pun 3-4 linguri de tărâţe într-un litru de apă şi se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Se consumă în locul apei, fiind mult îmbogăţită cu vitaminele din complexul B.

Tărâţe cu ceaiuri medicinale – se prepară un ceai, în funcţie de afecţiunea pe care o trataţi, conform indicaţiilor prezente pe pungile cu plante. Se face un litru de ceai, şi după răcire (nu înainte) şi strecurare se adaugă 5-8 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă apoi de seara până dimineaţa, când se poate strecura. Se adaugă suc de lămâie şi miere, în cazul când bolnavii nu au alergie, obezitate sau diabet zaharat.

Citeşte şi: Muşeţelul plantă medicinală • Muşeţelul întrebuinţări şi proprietăţi • Preparate din muşeţel • Proprietăţi terapeutice

Apă de tărâţe şi tincturi – în cazul când aveţi anumite afecţiuni la care se indică tratamente cu tincturi, ele pot fi amestecate cu apă de tărâţe. Se adaugă la un litru de apă de tărâţe strecurată, 4 linguriţe de tinctură. Se agită bine înainte de a se administra. În acest fel, tratamentul devine mult mai eficient, pentru că se adaugă şi substanţele conţinute în tărâţele de grâu.

Câteva tratamente curente cu tărâţe de grâu

Constipaţie cronică – se pun la un litru de apă 5-8 linguri de tărâţe de grâu şi 6-8 prune uscate şi mărunţite (fără sâmburi) sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară prin tifon. Se consumă lichidul în cursul zilei. Este un tratament foarte simplu, eficient şi care se poate lua, fără efecte secundare, perioade lungi de timp. Cei care nu au alergie, diabet sau obezitate pot adăuga şi 2-3 linguri de miere de albine.

Citeşte şi: Ghimbirul proprietăţi • Ghimbirul afrodisiac • Reţete cu ghimbir • Ceaiul de ghimbir

Diaree – într-un litru de apă se pun la macerat 5 linguri de tărâţe şi 4 linguri de afine uscate (fructe mărunţite). Se consumă zilnic. Un mic secret: dacă se adaugă două linguri de miere, este un foarte bun laxativ, dar dacă cantitatea este mai mare – 3-4 linguri pe zi – mierea devine utilă contra diareei. Afecțiuni ale prostatei – se iau 8 linguri de seminţe de dovleac şi se mărunţesc cu coajă cu tot (neprăjite şi nesărate). Se pun într-un litru de apă şi se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge numai apa de la suprafaţă, care conţine ulei de bostan, şi se pune deoparte până a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Se combină cu apa care conţine uleiul. Se pot adăuga sucul de la două lămâi şi, eventual, miere, dacă nu aveţi diabet, obezitate sau nu sunteţi alergici.

Laringită, faringită – se foloseşte apă de tărâţe cu miere, dacă nu există contraindicaţii.

Citeşte şi: Leurda planta medicinală • Leurda, proprietăţi şi beneficii • Leurda – remedii • Tinctura de leurdă • Reţete şi afecţiuni care pot fi tratate cu leurda

Impotenţă sexuală, frigiditate – la apa de tărâţe se adaugă suc de ţelină, în cazul impotenţei (50 ml la litru), sau 50 ml suc de pătrunjel, pentru frigiditate.

Cancer de colon – se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la un litru de apă (sau ceai din plante antitumorale), se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), când se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere (dacă nu există contraindicaţii). Acest lichid se foloseşte zilnic şi la clisme.

Boli de piele cronice – se fac băi cu tărâţe: 500 g tărâţe se pun în cadă, într-un săculeţ, peste care se toarnă apă fierbinte. Apoi se completează cu apă rece, până se ajunge la temperatura dorită (preferabil temperatura corpului) şi se stă în cadă 20-30 de minute. Băile se fac zilnic. Intern, se consumă tărâţe de grâu cu plante medicinale specifice bolii, în una din formele de mai sus. Are rol cicatrizant, emolient şi este indicat şi în psoriazis sau ihtioză. Clisme – 100 g de tărâţe se lasă într-un litru de apă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi apoi se încălzeşte la temperatura corpului. Se fac clisme utile în cancerul de colon sau afecţiuni intestinale grave.

Dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice etc. – se pun tărâţe într-un săculeţ de pânză, se încălzesc şi se aplică calde pe locul dureros. Remediul e bun şi la dismenoree sau fibroame uterine. Tărâţele se pot încălzi cu apă caldă sau cu ceaiuri calde, cu care se umezeşte săculeţul înainte de aplicare. Se ţine cât timp este cald. Se pune apoi din nou apă caldă (ceai) şi se aplică pe locul bolnav.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea