Țara europeană care va interzice tacâmurile şi farfuriile de unică folosinţă din plastic: „O furculiţă din plastic are nevoie de 200 de ani ca să se descompună”
Țara europeană care va interzice tacâmurile şi farfuriile de unică folosinţă din plastic: „O furculiţă din plastic are nevoie de 200 de ani ca să se descompună”
Guvernul Marii Britanii va interzice produsele de unică folosinţă din plastic. Măsura are scopul reducerii poluării, iar activiştii de mediu speră că aceasta este doar prima dintr-un lanţ întreg.
Astfel, conform noii măsuri, vor fi interzise farfuriile din plastic, tăvile, bolurile, tacâmurile, beţele pentru baloane, anumite pahare din polistiren şi cutii de mâncare, a transmis Departamentul pentru Afaceri Rurale, Mâncare şi Mediu, conform NPR.
„O furculiţă din plastic are nevoie de 200 de ani ca să se descompună. Asta înseamnă două secole în care oceanele sau pământurile noastre sunt poluate”, a transmis secretarul de Mediu al Marii Britanii, Therese Coffey. „Această interdicţie va avea un impact uriaş pentru oprirea poluării prin aruncarea a miliarde de bucăţi de plastic în natură. Vom proteja mediul pentru generaţiile viitoare”, a mai transmis secretarul.
Măsura este, de fapt, o continuare a interdicţiei aplicate în 2020 asupra paielor de plastic. Noua interdicţie se aplică mai ales localurilor care împachetează mâncarea şi băuturile, însă nu şi supermarketurilor sau magazinelor. Pentru acestea, guvernul intenţionează să aplice o măsură separată în 2024.
Activiştii de mediu au cerut de mult timp o astfel de măsură în Marea Britanie, mai ales că Scoţia a impus deja măsura încă din vara trecută, iar Ţara Galilor a aplicat-o în decembrie 2022.
Conform statisticilor, fiecare locuitor din Marea Britanie foloseşte 18 farfurii de plastic şi 37 de tacâmuri de unică folosinţă în fiecare an. Numai 10% dintre aceste deşeuri sunt, însă reciclate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]