Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr din Galda de Jos, condamnat la 6 ani și 5 luni de închisoare după ce și-a violat nepoata cu retard psihic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din Galda de Jos a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 ani și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Decizia defnitivă a fost pronunțară în 26 iulie 2017 la Curtea de Apel Alba Iulia. Tecșa Silviu Mihai a fost judecat după ce a abuzat o minoră în vârstă de 10 ani, care este nepoata sa și care are un handicap psihic. Instanța a mai stabilit că inculpatul trebui să-I plătească minorei daune morale de 10.000 de lei. Acțiunea civilă a fost formulată din oficiu de către reprezentantul Ministerului Public în proces.

Agresiunea asupra fetei a fost descoperită după un doi ani de zile de la producerea faptei, după ce doi consăteni s-au pârât unul pe celălalt la poliție.

Totul a fost dat în vileag după ce fratele mai mare al fetiței de 10 ani a reclamat la poliție un vecin care ar fi abuzat-o pe copilă. Pus în față acuzațiilor, omul de 56 de ani a povestit anchetatorilor că și unchiul fetiței, un tânăr de 27 de ani, ar fi violat-o. Individului i s-a părut nedrept să fie numai el pedepsit de lege. Unchiul fetei a fost arestat preventiv pentru viol în 2016, după care a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Fetița de 10 ani suferă de un handicap și a fost consiliată de psihologi după aflarea grozăviei. Minora era crescută de bunica, în satul Galda de Jos. Mama a abandonat-o de mică, iar tatăl nu a recunoscut-o niciodată. ”Fata a fost preluată în regim de urgență și va fi consiliată de psihologi. Ea nu a destăinuit psihologului foarte multe lucruri pe care le-a trăit și nu ne putem da încă seamă care au fost efectele acestor abuzuri”, a spus la momentul respectiv Sorin Chirilă, directorul DGASPC Alba.

Vecinul fetei a fost condamnat și el la închisoare pentru infracțiunea de ”corupere sexuală a minorilor”. Oțel Alexandru a primit pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Pentru Tecșa Silviu Mihai a contat, în decizia judecătorilor, și faptul că este recidivist. Tânărul a mai fost condamnat în 2013 la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea