Rămâi conectat

Sport

Talentatul Darius Trifu (ex-FCSB), la CS Universitatea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Darius Trifu, promițătorul fotbalist din Cetatea Mari Uniri, cel care din 2017 a fost legitimat la FCSB, va reveni în această iarnă în fotbalul din Alba, respectiv la CS Universitatea Alba Iulia, pentru care a și evoluat în actul secund al recentului joc de verificare de la Galtiu (2-3 cu Inter Stars Sibiu).

Tânăru jucător trebuie să-și rezolve formalitățile legate de rezilierea contractului cu FCSB, respectiv să aștepte verdictul dinstre comisiile FRF prin care să fie înregistrată rezilierea înțelegerii cu clubul din capitală.

Recentele evenimente petrecute în curtea clubului “roș-albastru”, care stopează investițiile în sectorul juvenil și abandonează proiectul, l-au determinat pe Trifu, mijlocaș de bandă stânga, să ia această decizie. De altfel, în Alba sunt la modă revenirile tinerilor în această perioadă: Andrei Roșu (21 de ani) – la CSM Unirea Alba Iulia, Vlad Domșa (19 ani) – la același club (în toamnă împrumutat la concitadina CSU Alba Iulia de FC Argeș), în urmă cu doi ani fiind în aceeași situație abrudeanul Radu Pocol (20 de ani, la Unirea Alba Iulia, între timp a trecut și pe la Someșul Dej)

Darius Trifu va împlini 19 ani în 28 iulie, iar în vara anului 2017, la nici 13 ani, a plecat la FCSB, unde a evoluat mai bine de 5 sezoane. A crescut în timp, a semnat un contract de profesionist cu FCSB, cu o clauză considerabilă), evoluând constant la două echipe: FCSB 2, în Liga 3, cât și la formația Under 19, în Liga Elitelor. În cantonamentul de la Berceni (cu unele dintre cele mai bune condiții din țară) i-a avut colegi printre alții pe Ianis Stoica, Gabriel Fulga, Adrian Niță, Alexandru Musi sau Alexandru Pantea (ce au jucat pe prima scenă la FCSB sau cu alte echipe udne au fost împrumutați).

Pentru Darius, Unirea Alba Iulia a fost prima echipă, antrenor Cristi Mărginean, iar la 7 ani a fost legitimat de “alb-negri”, sub bagheta lui Gheorghe Vasile, remarcându-se rapid: cel mai tehnic jucător la competiţiile județene “Gheorghe Ola” şi “Gheorghe Ene”. A avut evoluţii remarcabile la o categorie superioară de vârstă, la turneul “Micul Magician”, în 2013, câştigând competiţia, dar şi premiul pentru cel mai tehnic jucător. După trei ani ajunge la Viitorul Alba Iulia, pe mâna lui Raul Unchiaş, cel care îl foloseşte împotriva unor adversari cu trei ani mai mari. Vine la rând Europa Alba Iulia, unde a devenit golgheterul juniorilor E, Industria Galda (pentru 6 luni) şi revenirea pe “Cetate” (antrenor Gică Bran) și a participat la selecţia judeţeană pentru echipa naţională, la respectiva categorie de vârstă, fiind lăudat de antrenorii Alin Hancăş şi Adrian Bicheşi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea