Rămâi conectat

Curier Județean

„Tabere: Valori pentru Mâine” | 40 de copii și tineri din județul Alba vor putea participa gratuit la ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere și psihoterapie

Bera Larisa

Publicat

în

„Tabere: Valori pentru Mâine” | 40 de copii și tineri din județul Alba vor putea participa gratuit la ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere și psihoterapie

La începutul lunii iulie, Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc lansează cea de-a doua ediție a proiectului „Tabere: Valori pentru Mâine”, un proiect dedicat copiilor și tinerilor din județul Alba.

Citește și: FOTO | Tabără de instrucție de vară pentru elevii de clasa a XI-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Părerile liceenilor despre experiența trăită

Acest proiect le oferă participanților oportunitatea de a se dezvolta personal în interacțiunea cu ceilalți, participând la ateliere de educație non-formală, consiliere și psihoterapie centrate pe optimizarea competențelor socio-emoționale și a valorilor fundamentale, toate într-un mediu sigur și stimulant. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Taberele „Valori pentru Mâine” vin în întâmpinarea nevoilor tinerilor, oferindu-le un mediu sigur și propice pentru a-și dezvolta abilitățile sociale și emoționale. Ediția din acest an a proiectului oferă un program complex, ce îmbină activități de consiliere de grup, psihoterapie și activități recreative, care aduc împreună atât copii și tineri aflați în plasament, cât și din familii de origine și au ca scop promovarea dezvoltării personale și dobândirea de abilități practice, utile în viața cotidiană, dar și incluziunea persoanelor din grupuri vulnerabile.

Participanții vor avea oportunitatea de a se implica într-o gamă diversificată de activități creative indoor și outdoor, care vor contribui la dezvoltarea competențelor-cheie și consolidarea încrederii în sine.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Anul acesta, ne propunem organizarea a 2 tabere de dezvoltare personală pentru 40 de copii și tineri, în perioada iulie-august 2024, în Centrul de Agrement Costești din județul Hunedoara. Ceea ce aduce în plus această ediție este o nouă direcție pe care ne dorim să o abordăm, și anume creșterea nivelului de conștientizare, de către beneficiari, a importanței incluziunii persoanelor vulnerabile în societate.

În acest sens, proiectul aduce împreună copii și tineri din diferite medii sociale în activități ce vor viza dezvoltarea empatiei și a toleranței”, a declarat Popescu Ioana-Mirela, psihoterapeut și președinte al Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc.

Experți și profesioniști cu experiență în dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor alcătuiesc echipa de organizatori și coordonatori a proiectului. Aceștia vor asigura implementarea eficientă a programului și vor oferi fiecărui participant atenție personalizată și sprijin emoțional pe parcursul taberelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vrea să obțină o finanțare europeană pentru dotarea Laboratorului de Genetică și Diagnostic molecular

Unirea Ziarul

Publicat

în

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vrea să obțină o finanțare europeană pentru dotarea Laboratorului de Genetică și Diagnostic molecular Conducerea Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Alba Iulia , unde funcționează singurul Laborator de Genetică și Diagnostic molecular din județul Alba, vrea să-l doteze cu aparatură medicală performantă, cu ajutorul fondurilor europene, astfel încât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea