Rămâi conectat

Politică Administrație

Super afacere imobiliară la Aiud – primăria vrea să scoată la licitație un teren de 3 hectare cu doar 68 de bani metrul pătrat

Publicat

în

Consilierii locali ai municipiului Aiud au respins miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui teren extravilan în suprafaţă de 29.545 de metri pătraţi,  situat administrativ în Parcela Boganci, al cărui proprietar este muncipiul Aiud.

Suma solicitată de administrația locală, în urma evaluării unui expert, este de 20.090 de lei, echivalentul a 4.616 de euro. Valoarea unitară a terenului evaluat este de 0,156 euro pentru un singur metru pătrat  – echivalentul a  68 de bani pentru un metru pătrat.

Potrivit documentului, evaluarea realizată în scopul stabilirii preţului de vânzare a terenului a fost făcută, la solicitarea Primăriei Aiud, de către Dan Gligor Oltean, persoană fizică autorizată în condiţiile legii, care, pentru determinarea valorii activului, a aplicat metoda comparaţiilor de piaţă.

“Această metodă îşi are baza în analiza pieţei şi utilizează analiza comparativ, respectiv estimarea valorii se face prin analizarea pieţei pentru a găsi proprietăţi similare, comparând apoi aceste proprietăţi cu cea „de evaluat. Drept urmare imobilul care face obiectul prezentului raport se poate vinde prin licitaţie publică deschisă cu strigare, organizată în condiţiile legii”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Textul Proiectului de Hotărâre respins în ședința CL Aiud:

Art.1 însuşeşte raportul de evaluare, înregistrat la Primăria Municipiului Aiud sub. nr. 4184/20.03.2013, întocmit de către expert evaluator autorizat în condiţiile legii, dl. Oltean – Dan Gligore, parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2 Aprobă vânzarea prin licitaţie publică a imobilului teren situat înextravilanul municipiului Aiud , în parcela Boganci, identificat în CF nr. 78641Aiud, nr. top./cad. 78641, în suprafaţă de 29545 m2, imobil aflat în proprietatea privată a municipiului Aiud.

Art.3 (1) Preţul de pornire a licitaţiei este de 0,156 euro/mp, iar pasul / pragul este de 0,0778 euro/mp.

(2) Preţul oferit în licitaţie, la care se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare, se va achita în 12 rate lunare, egale, consecutive, la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local, str. Tribun Tudoran, nr. 9, în lei la cursul euro comunicat de BNR în ziua plăţii.

Art.4 (1) Stabileşte Comisia pentru vânzarea imobilului identificat la art.3, în următoarea componenţă:

Publicitate

1. Rusu Liviu Octavian – Viceprimar, preşedintele comisiei;

2. Delia Florea – supleant al preşedintelui;

3. Marioara Rusu -secretar,

4. Olga Coţa – membru;

5. Cristea Felicia – membru;

6. Ştefan Rodean – membru;

7. Bîrlogeanu Ecaterina – membru

Publicitate

Politică Administrație

Președintele României NU participă la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național. A preferat să transmită un mesaj scris

Publicat

în

Președintele României NU participă la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național. A preferat să transmită un mesaj scris

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, care va avea loc în București, dar și în alte orașe din țară. În schimb, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj scris cu această ocazie.

”Sărbătorim astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Național, moment cu puternice semnificații pentru toți românii.

Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – este unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre și reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc.

Versurile lui Andrei Mureșanu au căpătat în timp o încărcătură emoțională aparte și au insuflat demnitate, patriotism și curaj unor întregi generații în ultimii 173 de ani.

Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identității naționale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independență, Marea Unire de la 1918, cele două conflagrații mondiale și revolta anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987.

Intonarea sa spontană în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate și libertate, și a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Național al României.

Este datoria noastră să-i onorăm pe toți înaintașii care s-au sacrificat pentru realizarea unității și păstrarea identității și demnității naționale și să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român.

Dragi români, să rămânem uniți în jurul simbolurilor naționale și să transmitem generațiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt surprinse în „Deșteaptă-te române!”.

La mulți ani Imnului Național!

La mulți ani, România!”, scrie Klaus Iohannis.

Publicitate
Citește mai mult

Politică Administrație

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

Publicat

în

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

„Am început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares. La acest moment aici nu există rețea de canalizare, locuitorii din zonă folosind fosele septice ca alternativă. Împreună cu partenerii noștri de la SC APA CTTA SA Alba Iulia vom urmări executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a rețelei și o durată de viață mai mare a acesteia.

În total va fi vorba despre aproximativ 1060 m de rețea de canalizare, la care se adaugă evident racordurile și căminele necesare. O parte din rețeaua de canalizare, în lungime de 292 m, va deversa în căminul existent în B-dul Republicii (subtraversarea în lungime de 13 m se va executa prin foraj), iar o parte de rețea, în lungime de 768m, va deversa în căminul existent pe strada Gârda.
Prin proiect sunt propuse si realizarea racordurilor de canalizare în lungime totală de 120 m, inclusiv racordul de canalizare pentru viitorul ștrand de lângă Bazinul Olimpic.

Electrica Furnizare Discount

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 29.06.2021, după ce au fost făcute și exproprierile necesare în zonă, iar valoarea contractului pentru lucrările privind canalizarea este de 1.951.521,60 lei cu TVA. Firma care va executa lucrările este SC AWE INFRA SRL Turda și îmi doresc o mobilizare adecvată, un raport corect și un disconfort cât mai mic pentru locuitorii din zonă. Fac un apel și la înțelegerea riveranilor pentru perioada următoare.

Introducere a canalizării este doar prima etapă în modernizarea străzii Alcala de Henares și crearea unei rute alternative la Calea Moților, pentru locuitorii din cartierele Micești și Orizont, cu descărcare la bazinul olimpic și în zona Gheorghe Șincai.
Lucrăm pentru Dumneavoastră și rezolvăm, rând pe rând, toate problemele.” transmite primarul Gabriel Pleșa prin intermediul mediului de socializare

Citește mai mult

Politică Administrație

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

Publicat

în

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

AUR inițiază demersurile pentru elaborarea unui legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. „Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR. Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor

Electrica Furnizare Discount

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor

Ungaria a adoptat în luna iunie un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputaţi, între care cei ai partidului Fidesz la guvernare, în timpul unei sesiuni parlamentare transmise în direct la televiziune.

Comisia Europeană declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea