Super afacere imobiliară la Aiud – primăria vrea să scoată la licitație un teren de 3 hectare cu doar 68 de bani metrul pătrat

Consilierii locali ai municipiului Aiud au respins miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui teren extravilan în suprafaţă de 29.545 de metri pătraţi,  situat administrativ în Parcela Boganci, al cărui proprietar este muncipiul Aiud.

Suma solicitată de administrația locală, în urma evaluării unui expert, este de 20.090 de lei, echivalentul a 4.616 de euro. Valoarea unitară a terenului evaluat este de 0,156 euro pentru un singur metru pătrat  – echivalentul a  68 de bani pentru un metru pătrat.

Potrivit documentului, evaluarea realizată în scopul stabilirii preţului de vânzare a terenului a fost făcută, la solicitarea Primăriei Aiud, de către Dan Gligor Oltean, persoană fizică autorizată în condiţiile legii, care, pentru determinarea valorii activului, a aplicat metoda comparaţiilor de piaţă.

“Această metodă îşi are baza în analiza pieţei şi utilizează analiza comparativ, respectiv estimarea valorii se face prin analizarea pieţei pentru a găsi proprietăţi similare, comparând apoi aceste proprietăţi cu cea „de evaluat. Drept urmare imobilul care face obiectul prezentului raport se poate vinde prin licitaţie publică deschisă cu strigare, organizată în condiţiile legii”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Textul Proiectului de Hotărâre respins în ședința CL Aiud:

Art.1 însuşeşte raportul de evaluare, înregistrat la Primăria Municipiului Aiud sub. nr. 4184/20.03.2013, întocmit de către expert evaluator autorizat în condiţiile legii, dl. Oltean – Dan Gligore, parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2 Aprobă vânzarea prin licitaţie publică a imobilului teren situat înextravilanul municipiului Aiud , în parcela Boganci, identificat în CF nr. 78641Aiud, nr. top./cad. 78641, în suprafaţă de 29545 m2, imobil aflat în proprietatea privată a municipiului Aiud.

Art.3 (1) Preţul de pornire a licitaţiei este de 0,156 euro/mp, iar pasul / pragul este de 0,0778 euro/mp.

(2) Preţul oferit în licitaţie, la care se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare, se va achita în 12 rate lunare, egale, consecutive, la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local, str. Tribun Tudoran, nr. 9, în lei la cursul euro comunicat de BNR în ziua plăţii.

Art.4 (1) Stabileşte Comisia pentru vânzarea imobilului identificat la art.3, în următoarea componenţă:

1. Rusu Liviu Octavian – Viceprimar, preşedintele comisiei;

2. Delia Florea – supleant al preşedintelui;

3. Marioara Rusu -secretar,

4. Olga Coţa – membru;

5. Cristea Felicia – membru;

6. Ştefan Rodean – membru;

7. Bîrlogeanu Ecaterina – membru

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

7 Comentarii

* 27 martie 2013 at 21:28

Apar probleme ?

BISNITARUL 28 martie 2013 at 8:01

Il cumpar eu si dau dublu pe el. Hoar sa hotarasca Primaria ca mi-l vinde. in 5 minute pun banii jos… dublu. Auji primare..iti dau dublul sumei pe teren.

Aiudeanul 28 martie 2013 at 10:34

Sigur,mizerie umana,nu vei cumpara tu,terenul.Tu esti un biet cocalar,viermus al „agorei” aiudene.Te astept la licitatie,mizerabile si…..Un sincer ” te’n ..la mea,mizerie.Auzi??Ingaaaa…..ingaaaa,auzi??

alba neagra 28 martie 2013 at 8:30

Majoritatea din Comisia pt vanzare sunt femei, oare de ce? Sunt mai usor de dus de nas?

Horea 28 martie 2013 at 11:15

Nu de … „nas””!

De altceva.

Andreea 28 martie 2013 at 15:24

Inca o afacerea a dlui Primar Josan care se pare ca nu-l intereseaza absolut nimic cand este vorba de „malai”!!D-le respective nu-si dau seama ca pot intra la „apa”??Ar trebui sa se sesizeze organele in drept si sa controleze aceasta licitatie dubioasa.Dlor si d-lor consilieri cum puteti sa nu sezizati aceasta frauda??Si asa Aiudul este un oras mort, de ce trebuie sa se accepte toate marsaviile acestui om , care nu are nimic cu moralitatea si bunul simt!!!

* 28 martie 2013 at 20:08

Se vinde tot ?. Ce se pune in loc si cine vinde a facut ceva personal?. Sa nu intreb ce au facut pentru oras, sunt 20 de ani in care au condus in mare majoritate cei doi actuali, prin rotatie poate vor fi intrebati si despre ,,realizarile,, din vechile locuri pe unde au muncit.
Averea lor o vand, cu cat vand bunul public ?.
Mai ganditi unii (conducatori), si altii la vot, ca dupa e zero.
Cat despre comisie cred ca e vorba de rutina si obicei prost.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...