Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Super afacere imobiliară la Aiud – primăria vrea să scoată la licitație un teren de 3 hectare cu doar 68 de bani metrul pătrat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai municipiului Aiud au respins miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui teren extravilan în suprafaţă de 29.545 de metri pătraţi,  situat administrativ în Parcela Boganci, al cărui proprietar este muncipiul Aiud.

Suma solicitată de administrația locală, în urma evaluării unui expert, este de 20.090 de lei, echivalentul a 4.616 de euro. Valoarea unitară a terenului evaluat este de 0,156 euro pentru un singur metru pătrat  – echivalentul a  68 de bani pentru un metru pătrat.

Potrivit documentului, evaluarea realizată în scopul stabilirii preţului de vânzare a terenului a fost făcută, la solicitarea Primăriei Aiud, de către Dan Gligor Oltean, persoană fizică autorizată în condiţiile legii, care, pentru determinarea valorii activului, a aplicat metoda comparaţiilor de piaţă.

“Această metodă îşi are baza în analiza pieţei şi utilizează analiza comparativ, respectiv estimarea valorii se face prin analizarea pieţei pentru a găsi proprietăţi similare, comparând apoi aceste proprietăţi cu cea „de evaluat. Drept urmare imobilul care face obiectul prezentului raport se poate vinde prin licitaţie publică deschisă cu strigare, organizată în condiţiile legii”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Textul Proiectului de Hotărâre respins în ședința CL Aiud:

Art.1 însuşeşte raportul de evaluare, înregistrat la Primăria Municipiului Aiud sub. nr. 4184/20.03.2013, întocmit de către expert evaluator autorizat în condiţiile legii, dl. Oltean – Dan Gligore, parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2 Aprobă vânzarea prin licitaţie publică a imobilului teren situat înextravilanul municipiului Aiud , în parcela Boganci, identificat în CF nr. 78641Aiud, nr. top./cad. 78641, în suprafaţă de 29545 m2, imobil aflat în proprietatea privată a municipiului Aiud.

Art.3 (1) Preţul de pornire a licitaţiei este de 0,156 euro/mp, iar pasul / pragul este de 0,0778 euro/mp.

(2) Preţul oferit în licitaţie, la care se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare, se va achita în 12 rate lunare, egale, consecutive, la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local, str. Tribun Tudoran, nr. 9, în lei la cursul euro comunicat de BNR în ziua plăţii.

Art.4 (1) Stabileşte Comisia pentru vânzarea imobilului identificat la art.3, în următoarea componenţă:

1. Rusu Liviu Octavian – Viceprimar, preşedintele comisiei;

2. Delia Florea – supleant al preşedintelui;

3. Marioara Rusu -secretar,

4. Olga Coţa – membru;

5. Cristea Felicia – membru;

6. Ştefan Rodean – membru;

7. Bîrlogeanu Ecaterina – membru


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea