Sucul de spanac
Sucul de spanac se poate prepara manual sau mixat. Pentru a prepara sucul manual se taie două mâini de spanac, cât mai mărunt, peste care se toarnă 200 ml de apă. Folosind o lingură de lemn se amestecă în aşa fel încât frunzele de spanac să lase cât mai mult suc. Amestecul se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de patru, şase ore după care se filtrează şi se bea imediat. Pentru obţinerea sucului din frunze de spanac mixat, se pun în vasul mixerului 200 de ml de apă şi, gradat, se adaugă două mâini de frunze proaspete, tăiate mărunt. Totul se amestecă până se formează o pastă după care se lasă trei ore la macerat, la temperatura camerei. Se filtrează şi sucul astfel obţinut, se bea imediat. În caz de depresii psihice şi oboseală fizică, se bea dimineaţa, pe nemâncate, un pahar de suc de spanac. În anemie şi demineralizare se bea, înaintea meselor principale o combinaţie din o sută de ml de suc de spanac şi o sută de ml de suc de urzici. Împotriva astmului bronşic şi a diabetului zaharat se bea dimineaţa, pe stomacul gol, 500 de ml de suc de spanac. Cura durează o lună de zile şi se poate relua după pauză de o lună. Ca întăritor pentru copii, bătrâni şi convalescenţi se bea un pahar de suc pe zi, înainte de masa de prânz. În caz de rahitism şi scorbut, se bea o jumătate de litru de suc pe zi, în amestec, 250 ml de spanac şi 250 ml de urzică, repartizat în trei doze egale, cu un sfert de oră înainte de mesele principale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos
28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, celebrată anual pe 28 iulie, se desfășoară anul acesta sub sloganul „O singură viață, un singur ficat!”. Această zi reprezintă o oportunitate de a sublinia importanța accelerării eforturilor pentru eradicarea hepatitei virale, precum și de a […]
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]