Succesul înseamnă calitate, seriozitate şi performanţă
Când am trecut pragul fabricii de condimente a firmei Supremia am fost plăcut suprinsă de moderna investiţie din municipiul nostru şi recunosc că m-am întrebat dacă există într-adevăr o reţetă a succesului. Stând de vorbă cu domnul Bara Levente Hugo am înţeles că, dacă aceasta există, cu siguranţă ea trebuie să cuprindă câteva „ingrediente” importante: să munceşti inteligent, din vocabularul unui manager să lipsească unele cuvinte precum „suficient” sau „de ajuns” şi nu în ultimul rând e vorba de pasiune şi de dorinţa de a învăţa mereu. De curând, Supremia Grup a inaugurat cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei şi a marcat 10 ani de la înfiinţarea companiei. Investiţia se ridică la 9 milioane de euro şi este cea mai mare din municipiul nostru, fiind construită în doar 8 luni.
lSupremia oferă consumatorilor
produse sigure
– Pentru că suntem la început de an, vă rog să ne spuneţi ce aşteptări aveţi în calitate de manager al companiei Supremia, în 2011?
– Ne bucură faptul că am început anul 2011 cu o tehnologie nouă, performantă, care poate să satisfacă cerinţele pieţei. Avem clienţi atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, iar anual, pe poarta fabricii ies aproape 10.000 de tone de condimente. Am participat la numeroase târguri şi expoziţii internaţionale de condimente, în diferite colţuri ale lumii, acolo ne-am întâlnit cu furnizorii şi aşa am reuşit să încheiem contractele.
Dispunem de o tehnologie modernă şi cu siguranţă vom câştiga teren pe piaţa europeană. În prezent, la fabrica noastră ajung condimente din aproape 80 de ţări. De exemplu, piperul îl aducem din Brazilia, în perioada noiembrie – aprilie şi din Vietnam în iunie – septembrie. Scorţişoara ajunge la noi din Indonezia, seminţele de susan din India, la fel şi ceapa fulgi, iar morcovii şi usturoiul din China, care e cel mai mare producător din lume la aceste culturi. Mai aducem condimente din Madagascar, Sri Lanka, Mexic, Jamaica şi din multe alte ţări. Cei care consumă produsele noastre trebuie să ştie că noi procesăm, curăţăm şi termosterilizăm doar condimente naturale.
– Pentru cei care nu ştiu cum funcţionează fabrica, vă rog să ne
spuneţi câteva cuvinte despre procesul de producţie.
– Toate condimentele supuse procesului de producţie trebuie spălate şi apoi termosterilizate. Unele dintre ele, cum e ghimbirul, pe care-l aducem din Nigeria, e spălat, încărcătura microbiană fiind foarte scăzută. Aş dori să amintesc aici că dispunem de cea mai modernă linie de termosterilizare continuă din sud-estul Europei, proces care se desfăşoară la aburi, la 200 grade Celsius. Înainte de termosterilizare condimentele sunt supuse unor analize microbiologice pentru determinarea conţinutului total de bacterii, apoi utilajele computerizate sunt reglate pentru termosterilizare, urmează etapa de răcire şi procesarea condimentelor. Un proces important este cel de separare a metalelor care pot să existe în sacii cu condimente şi în continuare se trece la măcinarea condimentelor, apoi sunt separate particulele la o anumită granulaţie, de la 20 la 500 de microni şi se compun reţetele. Trebuie să ştiţi că produsele noastre respectă standardele naţionale şi internaţionale de calitate. În laboratorul fabricii, dotat cu cea mai modernă aparatură în domeniu, materiile prime sunt analizate şi se înregistrează respectându-se o serie de proceduri foarte stricte. Prioritare pentru noi sunt siguranţa şi igiena, toate riscurile fiind monitorizate prin sistemul HACCP. De asemenea, din toate produsele finite sunt prelevate mostre care se păstrează până la sfârşitul termenului de valabilitate. Pe lângă condimente, Supremia comercializează şi ingrediente alimentare, este vorba de adjuvanţii alimentari care se adaugă în produsele pe care le consumăm pentru ca acestea să-şi păstreze prospeţimea, cum sunt spre exemplu antioxidanţii. Prin tot ceea ce întreprindem în fabrica noastră ne dorim să eliminăm din alimentaţia consumatorilor elementele care le pun în pericol sănătatea. Noi folosim şi comercializăm doar coloranţi naturali, pe care-i aducem din India, Canada, SUA şi din alte ţări ale lumii, este vorba de extrase naturale cu rol de coloranţi. Dacă ar fi să dau ca exemplu mixurile de condimente, acestea au în compoziţie doar elemente naturale. Soia (cuburi, şniţele) aflată pe rafturile magazinelor din ţară e un produs în totalitate natural marca Supremia (nu este produsă de noi, ci doar importată şi comercializată).
– Din tot ce ne-aţi spus am înţeles că Supremia înseamnă în primul rând produse de calitate.
– Este foarte adevărat, mai mult decât atât, Supremia are contracte cu firme serioase, a investit în utilaje de calitate, deci avem toate motivele pentru a asigura consumatorii că produsele noastre pot fi consumate cu încredere. Pentru că nu putem să ambalăm condimentele în pachete mai mici de 1 kg, vindem produsele noastre către clienţi din industria alimentară, însă nu lucrăm cu persoanele fizice. Trebuie să vă spun că avem peste 1.200 de clienţi atât din ţară, cât şi din Europa de Est. Supremia are acum aproape 180 de angajaţi şi dorim să ne dezvoltăm în continuare. Cifra de afaceri a companiei, la finele anului 2010, a atins pragul de 24 milioane de euro.
– Şi pentru că ne-aţi vorbit de dezvoltarea companiei vă rog să ne spuneţi ce proiecte de viitor aveţi?
– Când am amintit de dezvoltarea companiei mă gândeam şi la proiectul pe care l-am depus în vederea obţinerii de fonduri europene pentru a achiziţiona utilaje agricole şi o linie de procesare a legumelor si plantelor aromatice pentru fabrica de la Sântimbru. Dorim să cultivăm cât mai mult teren pe malul Mureşului şi astfel să obţinem materiile prime – renunţând la importul acestora. Astfel, localnicii din acea zonă sunt stimulaţi să-şi cultive terenurile pentru că ştiu că pot vinde recolta unui procesator, deci au un cumpărător sigur şi serios.
– Ajunşi la finalul discuţiei noastre, vă doresc să aveţi să aveţi mai mulţi colaboratori atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă şi un an plin de satisfacţii în activitatea pe care o desfăşuraţi.
A consemnat Adriana DURIGĂ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii