Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Actualitate

Succesul înseamnă calitate, seriozitate şi performanţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Când am trecut pragul fabricii de condimente a firmei Supremia am fost plăcut suprinsă de moderna investiţie din municipiul nostru şi recunosc că m-am întrebat dacă există într-adevăr o reţetă a succesului. Stând de vorbă cu domnul Bara Levente Hugo am înţeles că, dacă aceasta există, cu siguranţă ea trebuie să cuprindă câteva „ingrediente” importante: să munceşti inteligent, din vocabularul unui manager să lipsească unele cuvinte precum „suficient” sau „de ajuns” şi nu în ultimul rând e vorba de pasiune şi de dorinţa de a învăţa mereu. De curând, Supremia Grup a inaugurat cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei şi a marcat 10 ani de la înfiinţarea companiei. Investiţia se ridică la 9 milioane de euro şi este cea mai mare din municipiul nostru, fiind construită în doar 8 luni.
lSupremia oferă consumatorilor
produse sigure
– Pentru că suntem la început  de an, vă rog să ne spuneţi ce aşteptări aveţi în calitate de manager al companiei Supremia, în 2011?
– Ne bucură faptul că am început anul 2011 cu o tehnologie nouă, performantă, care poate să satisfacă cerinţele pieţei. Avem clienţi atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, iar anual, pe poarta fabricii ies aproape 10.000 de tone de condimente. Am participat la numeroase târguri şi expoziţii internaţionale de condimente, în diferite colţuri ale lumii, acolo ne-am întâlnit cu furnizorii şi aşa am reuşit să încheiem contractele.

Dispunem de o tehnologie modernă şi cu siguranţă vom câştiga teren pe piaţa europeană. În prezent, la fabrica noastră ajung condimente din aproape 80 de ţări. De exemplu, piperul îl aducem din Brazilia, în perioada noiembrie – aprilie şi din Vietnam în iunie – septembrie. Scorţişoara ajunge la noi din Indonezia, seminţele de susan din India, la fel şi ceapa fulgi, iar morcovii şi usturoiul din China, care e cel mai mare producător din lume la aceste culturi. Mai aducem condimente din Madagascar, Sri Lanka, Mexic, Jamaica şi din multe alte ţări. Cei care consumă produsele noastre trebuie să ştie că noi procesăm, curăţăm şi termosterilizăm doar condimente naturale.
– Pentru cei care nu ştiu cum funcţionează fabrica, vă rog să ne
spuneţi câteva cuvinte despre procesul de producţie.
– Toate condimentele supuse procesului de producţie trebuie spălate şi apoi termosterilizate. Unele dintre ele, cum e ghimbirul, pe care-l aducem din Nigeria, e spălat, încărcătura microbiană fiind foarte scăzută. Aş dori să amintesc aici că dispunem de cea mai modernă linie de termosterilizare continuă din sud-estul Europei, proces care se desfăşoară la aburi, la 200 grade Celsius. Înainte de termosterilizare condimentele sunt supuse unor analize microbiologice pentru determinarea conţinutului total de bacterii, apoi utilajele computerizate  sunt reglate pentru termosterilizare, urmează etapa de răcire şi procesarea condimentelor. Un proces important este cel de separare a metalelor care pot să existe în sacii cu condimente şi în continuare se trece la măcinarea condimentelor, apoi sunt separate particulele la o anumită granulaţie, de la 20 la 500 de microni şi se compun reţetele. Trebuie să ştiţi că produsele noastre respectă standardele naţionale şi internaţionale de calitate. În laboratorul fabricii, dotat cu cea mai modernă aparatură în domeniu, materiile prime sunt analizate şi se înregistrează respectându-se o serie de proceduri foarte stricte. Prioritare pentru noi sunt siguranţa şi igiena, toate riscurile fiind monitorizate prin sistemul HACCP. De asemenea, din toate produsele finite sunt prelevate mostre care se păstrează până la sfârşitul termenului de valabilitate. Pe lângă condimente, Supremia comercializează şi ingrediente alimentare, este vorba de adjuvanţii alimentari care se adaugă în produsele pe care le consumăm pentru ca acestea să-şi păstreze prospeţimea, cum sunt spre exemplu antioxidanţii. Prin tot ceea ce întreprindem în fabrica noastră  ne dorim să eliminăm din alimentaţia consumatorilor elementele care le pun în pericol sănătatea. Noi folosim şi comercializăm doar coloranţi naturali, pe care-i aducem din India, Canada, SUA şi din alte ţări ale lumii, este vorba de extrase naturale cu rol de coloranţi. Dacă ar fi să dau ca exemplu mixurile de condimente, acestea au în compoziţie doar elemente naturale. Soia (cuburi, şniţele) aflată pe rafturile magazinelor din ţară e un produs în totalitate natural marca Supremia (nu este produsă de noi, ci doar importată şi comercializată).
– Din tot ce ne-aţi spus am înţeles că Supremia înseamnă în primul rând produse de calitate.
– Este foarte adevărat, mai mult decât atât, Supremia are contracte cu firme serioase, a investit în utilaje de calitate, deci avem toate motivele pentru a asigura consumatorii că produsele noastre pot fi consumate cu încredere. Pentru că nu putem să ambalăm condimentele în pachete mai mici de 1 kg, vindem produsele noastre către clienţi din industria alimentară, însă nu lucrăm cu persoanele fizice. Trebuie să vă spun că avem peste 1.200 de clienţi atât din ţară, cât şi din Europa de Est. Supremia are acum aproape 180 de angajaţi şi dorim să ne dezvoltăm în continuare. Cifra de afaceri a companiei, la finele anului 2010, a atins pragul de 24 milioane de euro.
– Şi pentru că ne-aţi vorbit de dezvoltarea companiei vă rog să ne spuneţi ce proiecte de viitor aveţi?
– Când am amintit de dezvoltarea companiei mă gândeam şi la proiectul pe care l-am depus în vederea obţinerii de fonduri europene pentru a achiziţiona utilaje agricole şi o linie de procesare a legumelor si plantelor aromatice  pentru fabrica de la Sântimbru. Dorim să cultivăm cât mai mult teren pe malul Mureşului şi astfel să obţinem materiile prime –  renunţând la importul acestora. Astfel, localnicii din acea zonă sunt stimulaţi să-şi cultive terenurile pentru că ştiu că pot vinde recolta unui procesator, deci au un cumpărător sigur şi serios.
– Ajunşi la finalul discuţiei noastre, vă doresc să aveţi să aveţi mai mulţi colaboratori atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă şi un an plin de satisfacţii în activitatea pe care o desfăşuraţi.
A consemnat Adriana DURIGĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Amenzile pentru petrecăreții care fac zgomot trebuie aplicate și în mediul rural: Decizia CCR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Amenzile pentru petrecăreții care fac zgomot trebuie aplicate și în mediul rural: Decizia CCR

Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a ordinii și liniștii publice conține o prevedere care creează inegalitate între locuitorii din mediul rural și cel urban, a decis Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi.

„În esență, Curtea a reținut că art.2 pct.27) din Legea nr.61/1991 reglementează o contravenție în scopul asigurării respectării vieții private în sfera relațiilor dintre particulari, însă norma contravențională protejează drepturile persoanelor din mediul urban. Ca urmare, Curtea a reținut că între locuitorii din mediul urban și aceia din mediul rural se creează o inegalitate sub aspectul garantării liniștii în spațiul de locuit, element component al dreptului la viață privată. Tratamentul juridic diferit reglementat nu are la bază un criteriu obiectiv, de vreme ce rezultatul faptei ilicite – tulburarea liniștii – este același pentru toți locuitorii, indiferent că sunt în mediul rural sau urban”, se arată într-un comunicat CCR.

Judecătorii constituționali au decis astfel că este neconstituțională sintagma „în mediul urban” din cuprinsul art.2 pct.27) din Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

Elit - Gustul Desăvârșit

Articolul vizat prevede că reprezintă contravenție „organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban”.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO VIDEO| Pompierii români intervin în condiții extreme în ajutorul colegilor francezi: Intervenția, îngreunată de temperatura ridicată și vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO VIDEO| Pompierii români intervin în condiții extreme în ajutorul colegilor francezi: Intervenția, îngreunată de temperatura ridicată și vântul puternic

Astăzi, 36 de pompieri români, cu 9 mijloace tehnice, continua misiunea de stingere în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franței, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a intervenției, colegii noștri intervin cu autospeciale de stingere și o cisternă de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere.

Pompierii intervin în condiții extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) și vântul care suflă cu putere îngreunează intervenția din teren a salvatorilor.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ce se întâmplă dacă bursele elevilor nu sunt plătite. Ministrul Educației: Nu există mecanisme pentru a sancţiona neplata acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce se întâmplă dacă bursele elevilor nu sunt plătite. Ministrul Educației: Nu există mecanisme pentru a sancţiona neplata acestora

În România, nu există la acest moment, mecanisme pentru a sancţiona neplata burselor pentru elevi, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Autorităţile locale sunt cele care trebuie să plătească bursele elevilor, mai susține ministrul Cîmpeanu. Spre deosebire de perioada dinainte de anul 2020, când aceste burse se plăteau din bugetul autorităţilor locale, acum banii aceştia vin de la bugetul de stat, conform news.ro.

„Nu plăteşti bursele elevilor, se numeşte deturnare de fonduri”, a arătat Cîmpeanu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul Educației spune că este nevoie de existenţa unor mecanisme, la nivel de lege organică, pentru a putea sancţiona aceste situaţii în care nu se plătesc bursele sociale la care elevii au dreptul.

Întrebat despre cuantumul burselor sociale, ministrul a arătat că, în noul proiect, îşi propune ca acestea să aibă un cuantum de minim 250 de lei pentru bursele sociale iar acest cuantum să fie respectat.

„Bursele, nu doar cele sociale, sunt unul dintre cei patru piloni de bază, alături de o masă în şcoli, de programul naţional de reducere a abandonului în şcoli şi alături de soluţionarea problemelor de transport, asigurarea gratuităţii, pe de o parte, prin finalizarea proiectului din PNRR pentru achiziţia a 3.200 de microbuze, un număr echivalent cu numărul de unităţi administrativ-teritoriale”, a spus ministrul.

Cîmpeanu a precizat că toate aceste lucruri vor trebui să fie rezolvate. Îna cest sens va fi făcută o propunere de reformă a sistemului de alocare a burselor elevilor.

„Această reformă va presupune o creştere foarte importantă de buget şi va presupune şi cuantumuri minime care să fie garantate inclusiv prin existenţa unor mecanisme care să permită sancţionarea, rapid, a acelor situaţii în care elevii nu primesc acele burse sociale la care au dreptul”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că vom avea şi burse de încurajare a excelenţei, mult mai mari decât până acum, el amintind că până acum 3 ani existau burse de 6 lei sau 8 lei, ridicole, iar acum în momentul de faţă avem burse de 500 de lei pe lună, care vor fi mărite.

Ministrul a precizat că este nevoie de existenţa unor mecanisme, la nivel de lege organică, pentru a putea sancţiona aceste situaţii în care nu se plătesc bursele sociale la care elevii au dreptul.

„În momentul de faţă, nu există ( aceste mecanisme, nr), deşi începând cu anul 2020, bursele elevilor au fost asigurate, pentru prima dată, din bugetul de stat, iar în anul 2020, bugetul a fost de 270 de milioane de lei, în 2021, de 540 de milioane de lei, plus 105 milioane, la rectificarea bugetară iar anul acesta avem 1, 3 miliarde de lei. Avem practic o creştere de patru ori a bugetului de burse, de la bugetul de stat asigurate. Autorităţile locale trebuie să plătească aceste burse pentru că, spre deosebire de peroada dinainte de anul 2020, când aceste burse se plăteau din bugetul autorităţilor locale, acum banii aceştia vin de la bugetul de stat. Nu plăteşti bursele elevilor, se numeşte deturnare de fonduri”, a mai spus ministrul.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea