Rămâi conectat

Curier Județean

Succes pentru Spitalul Aiud la Rezidențiat 2023: Toate cele 8 posturi puse la dispoziție au fost ocupate!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Succes pentru Spitalul Aiud la Rezidențiat 2023: Toate cele 8 posturi puse la dispoziție au fost ocupate!

În acest an, Spitalul Aiud a pus la dispoziție 8 posturi în specialități medicale esențiale, cum ar fi medicina internă, cardiologia, ATI, pediatria, neurologia și medicina de urgență.

Specialitățile oferite de spital sunt recunoscute ca deficitare la nivel național, conform informațiilor furnizate de Colegiul Medicilor din România. În special, se constată o lipsă acută în localitățile mai mici, unde serviciile medicale sunt adesea insuficiente. Colegiul Medicilor a subliniat că peste jumătate dintre cei 55,000 de medici practică în București și alte 5 județe din țară, zone în care există facultăți de medicină.

Toate cele 8 posturi au fost ocupate de către candidații admisi la examenul național de rezidențiat, reflectând dorința acestora de a contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale într-un mediu în care sunt necesare expertizele lor specializate. Cei selectați vor începe pregătirea în cadrul Centrului Universitar, iar activitatea lor ca medici specialiști în Spitalul Municipal Aiud va începe după finalizarea stagiului de rezidențiat.

Citește și: Spitalul din Aiud răspunde la acuzațiile din mediul online: „Unitatea noastră respectă toate protocoalele și procedurile medicale în vigoare”

Publicarea acestor posturi reprezintă doar unul dintre pașii făcuți de Spitalul Municipal Aiud într-un demers complex de identificare a medicilor dornici să lucreze în această unitate medicală. Spitalul a dezvoltat legături strânse și comunică constant cu Colegiile Medicilor din mai multe județe pentru a-și face cunoscută intenția de a atrage profesioniști medicali. De asemenea, au fost stabilite conexiuni cu facultățile de medicină din zonă, colaborând cu șefii de catedră ai disciplinelor relevante.

Spitalul Municipal Aiud își propune să dezvolte continuu resursele umane, conștient fiind de provocările din domeniul medical. Eforturile depuse au în vedere oferirea de servicii medicale de calitate, iar această reușită în atragerea noilor rezidenți reprezintă un pas semnificativ către atingerea acestui obiectiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 22 de ani, din Alba, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de polițiștii din Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 22 de ani, din Alba, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de polițiștii din Sibiu Un tânăr de 22 de ani, din Alba, este suspectat de polițiștii din Sibiu că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. Citește și: ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea