Substanța care reduce mortalitatea prematură: în ce alimente e găsită
Substanța care reduce mortalitatea prematură: în ce alimente e găsită
Consumul zilnic de alimente bogate în acid folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, poate duce la diminuarea semnificativă a riscului de mortalitate din toate cauzele și la o reducere a riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, se arată într-un studiu efectuat în SUA și publicat în Nutrition Research.
Alimente bogate în acid folic: broccoli, linte, semințe de floarea soarelui, avocado, alune, banane, portocale, soia, năut.
Potrivit studiilor, consumul de alimente bogate în acid folic previne bolile cardiovasculare. National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) este un program conceput pentru a urmări starea de sănătate și nutriție a cetățenilor Statelor Unite. Astfel, cercetătorii au socotit consumul zilnic de acid folic prin însumarea consumului zilnic de folat din alimente, dar și din suplimente, informează News Medical.
În continuare, cercetătorii au adunat date despre cantitatea de acid folic din organism prin intermediul informațiilor primite de la participanți. Aceștia au transmis cantitățile de alimente bogate în acid folic consumate în ultimele 24 de ore.
Persoanele participante la studiu care se confruntau cu prediabet, diabet și rezistență la insulină au fost monitorizate de către specialiști.
Aproximativ 21% dintre persoanele participante la studiu cu diabet au avut cantitatea medie de folat, în timp ce 29,42% au ales să apeleze la suplimente. Mai mult decât atât, 27,17% dintre cei cu prediabet au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, iar 24,14% au apelat la suplimente.
Totodată, persoanele rezistente la insulină au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, în vreme ce 20,32% au apelat la suplimente.
La persoanele participante la studiu cu diabet, mărirea cu o unitate a consumului de acid folic a fost asociată cu o scădere cu 7,1% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 11,4% a mortalității cauzate de boli cardiovasculare și cu o reducere cu 6,4% a mortalității cauzate de cancer.
În aceeași ordine de idei, la persoanele cu prediabet, creșterea cu o unitate a consumului de folat a fost legată cu o scădere cu 3,6% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 7,8% a mortalității cauzate de bolile cardiovasculare și cu o reducere cu 3,6% a mortalității cauzate de cancer.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Linie de finanțare europeană disponibilă pentru ambulatoriile de specialitate: Până când pot fi depuse proiectele
Linie de finanțare europeană disponibilă pentru ambulatoriile de specialitate O nouă linie de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 120 de milioane de euro este disponibilă pentru ambulatoriile de specialitate, prin Programul Operațional Sănătate. Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a anunțat că proiectele pot fi depuse până pe 16 octombrie, pe platforma informatică gestionată de Ministerul […]
Iulie 2025 în cifre oficiale: Câți români sunt pensionari, ce pensii primesc și câți trăiesc cu mai puțin de 1.000 de lei pe lună
Iulie 2025 în cifre oficiale: Câți români sunt pensionari, cât primesc lunar și câți se descurcă cu sub 1.000 de lei În România erau înregistrați, oficial, 4.693.461 de pensionari în luna iulie 2025, arată cele mai recente date centralizate de Casa Națională de Pensii Publice. Față de luna precedentă, numărul total al pensionarilor a scăzut […]
Bacalaureat 2025: Astăzi vor fi afișate rezultatele la probele scrise din sesiunea a doua
Bacalaureat 2025: Vor fi afișate rezultatele la probele scrise din sesiunea a doua Luni, 18 august 2025, până la ora 12.00, vor fi afișate rezultatele la probele scrise din sesiunea a doua a Bacalaureatului. Tot luni, 18 august 2025, de la ora 14.00 la ora 18.00, vor putea fi depuse cererile de contestații și cererile […]