Subiectele și baremele examenului de definitivare în învățământ: Ce au primit dascălii la proba scrisă
Ministerul Educației a publicat, pe portalul Edu.ro, subiectele și baremele examenului de definitivare în învățământ.
Profesorii care au susținut, joi, definitivatul au avut de rezolvat subiecte de specialitate din metodica predării, pedagogie și elemente de psihologia educației.
Click AICI pentru a vedea subiectele și baremele.
Definitivatul este examenul în urma căruia candidații obțin dreptul de practica în învățământul preuniversitar. După ce au luat definitivatul, ei își pot face o cariera la catedra.
Examenul de definitivat 2015 a constat în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii. Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii trebuie să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an.
Profesorii au dreptul sa susțină examenul de definitivat de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Cei care pică definitivatul nu pot fi angajați în învățământ pe perioada nedeterminata – ci doar ca profesori debutanți.
După definitivat, evoluția în cariera se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I.
Calendar:
- 9 iulie 2015: Susținerea probei scrise
- 14 iulie 2015: Afișarea rezultatelor
- 14 – 15 iulie 2015: Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestații
- 16 – 17 iulie 2015: Soluționarea contestațiilor
- 18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor finale
- 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
- pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de către inspectoratele școlare a certificatelor de acordare a definitivării in învățământ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie […]