Subiecte simulare Bacalaureat 2014 (BAC), la limba română: Ce dificultăţi au întâmpinat astăzi elevii
Subiecte la simularea examenului de Bacalaureat 2014, la limba română. Elevii de clasa a XI-a, a XII-a şi a XIII-a au susţinut astăzi simularea probei scrise a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română. În judeţul Alba s-au înscris, în total 7.050 de elevi, iar centre de evaluare s-au constituit în fiecare oraş. Pentru prima dată, în acest an, aproximativ 3.300 de elevi din clasa a XI-a au susţinut simularea.
Subiecte la simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XII-a. CLICK PENTRU A MĂRI
La SUBIECTUL I, elevii de clasa a XII-a au primit textul „Somnoroasa aventură”, scris de Teodor Mazilu, în baza căruia au avut de răspuns la 9 cerinţe. Astfel elevii au trebuit să numească câte un sinonim la cuvintele retras şi zădărnicie, au trebuit să explice rolul virgulei din propoziţia „Vai, ce bine-mi pare”, de construit un enunţ în care să folosească o locuţiune/ expresie care să conţină substantivul „suflet”. Au avut de precizat două motive literare din textul dat, de transcris două cuvinte din text care sunt mărci ale adresării directe, de prezentat rolul notaţiilor autorului din textul dat, respectiv de prezentat două trăsături ale genului epic. La ultimul punct de la primul subiect elevii au trebuit să comenteze o secvenţă din text.
La SUBIECTUL al II-lea elevii au trebuit să scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor.
La SUBIECTUL al III-lea elevii au avut de redactat un eseu 600 – 900 cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.
Subiecte la Simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a. CLICK PENTRU A MĂRI
La SUBIECTUL I, elevii de clasa a XI-a au primit textul Margărita, de Vasile Alecsandri , în baza căruia au avut de răspuns la 9 cerinţe. Astfel au avut de numit câte un sinonim pentru cuvintele din text mister şi necontenit, au avut de explicat rolul virgulei dintr-o secvenţă din text, au trebuit să construiască un enunţ în care să folosească o locuţiune cu verbul „a duce”. Au trebuit să menţioneze tipul de perspectivă narativă din text şi de precizat două motive literare. Au avut de selectat două secvenţe din text care conturează dimensiunea spaţială, de precizat rolul verbelor la timpul perfect simplu, de ilustrat cu câte un exemplu din text, două trăsături ale genului epic şi de comentat în 60 – 100 de cuvinte o secvenţă din text.
La SUBIECTUL al II-lea tinerii au trebuit să scrie un text argumentativ de 150 – 300 de cuvinte în care să redacteze un text de tip argumentativ despre impactul reţelelor de socializare asupra tinerilor.
La SUBIECTUL al III-lea elevii au avut de redactat un eseu 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată.
Potrivit metodologiei accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar examenul începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele. Elevii au avut trei ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele şi nu au putut părăsi sala de examinare mai repede de 10.30.
Ministerul Educaţiei a hotărât ca în 2014 elevii să dea simularea examenului de Bacalaureat 2014 în acelaşi timp, spre deosebire de anul trecut când fiecare şcoală a organizat simularea când voia.
Elevii au fost repartizaţi în clase în ordine alfabetică, listele au fost publicate pe uşa clasei, câte un elev în bancă. În cazul în care un liceu nu a avut spaţiul necesar, elevii au putut fi aşezaţi şi câte doi în bancă, dar cu condiţia ca elevii alăturaţi să fie din ani de studiu diferiţi.
Metodologia de organizare a examenului arată că elevii vor fi supravegheaţi în timpul simulării de câte doi profesori pe clasă, care predau alta materie decât Limba si literatura romana. Profesorii supraveghetori provin din şcoala în care elevii susţin simularea, iar preşedintele comisiei de organizare a simulării este directorul liceului.
Citeşte şi BAREMUL şi SUBIECTELE la BAC 2014, la limba română pentru clasa a XII-a
Barem simulare Bacalaureat 2014 (BAC) la limba română. SUBIECTELE şi BAREMUL pentru clasa a XI-a
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii