Subiecte Evaluare Națională 2016 la limba română pentru elevii de clasa a VIII-a
Evaluarea Națională 2016. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii de clasa a VIII-a
Elevii de clasa a VIII-a au susținut, luni, prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2016, la limba și literatura română. Potrivit IȘJ Alba, un număr de 2.588 de absolvenți din județ au fost așteptați să susțină proba la română.
Potrivit elevilor care au ieșit din centrele de examinare, la primul dintre subiecte aceștia au primit un text și au trebuit să demonstreze că aparține genului liric. La a doua parte elevii au avut de făcut o compunere despre o zi la munte, respectiv de descris un loc turistic, iar la subiectul III au avut cerințe legate de pastel.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pe 28 iunie va avea loc proba la limba și literatura maternă — probă scrisă pentru absolvenții de gimnaziu aparținând minorităților naționale, iar pe 29 iunie, proba la Matematică.
UPDATE: Click AICI pentru a descărca subiectele și baremul, publicate de Ministerul Educației.
Rezultatele se vor afișa pe 1 iulie până la ora 16,00 și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16,00 — 20,00. Rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie.
Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat pentru absolvenții de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2016 — 2017.
Între 8 și 12 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora asistați de diriginți.
Pe 20 iulie se vor afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal listele candidaților repartizați în acea unitate.
Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată și se va afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.
A treia repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.
În ceea ce privește admiterea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 — 29 iulie.
Între 11 și 13 iulie se va face repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, iar între 14 și 16 iulie înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special.
Celelalte clase din învățământul preuniversitar vor încheia anul școlar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal s-au încheiat pe 3 iunie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii