Subiecte Bacalaureat 2016 Geografie – proba la alegere a profilului și specializării: Continentul Europa și capitalele unor țări
Subiecte Bacalaureat 2016 la geografie – proba la alegere a profilului și specializării.
Absolvenții de liceu susțin, vineri, proba la alegere a profilului și specializării, ultima din cadrul examenului de Bacalaureat 2016. La geografie, în județul Alba, s-au înscris 902 candidați.
Absolvenţii au primit un subiect în care trebuiau să vorbească despre continentul Europa și să precizeze capitalele câtorva ţări din Europa. Alt subiect s fost un grafic pe baza căruia li s-a cerut să precizeze suprafaţa agricolă a trei ţări din lume.
Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 4 iulie, cu testul de la limba şi literatura română, iar marți a avut loc proba la limba maternă. Miercuri, candidații au susținut proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar vineri a avut loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care s-a susţint la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.
Rezultatele vor fi afișate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16,00 — 20,00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
Potrivit unui centralizator al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în vederea susținerii examenului național de bacalaureat din această sesiune, s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu.
MENCS reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.
Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precizează MENCS.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ora de vară 2025: Când vor fi date ceasurile înainte cu o oră. Lucruri mai puţin ştiute despre schimbarea orei
Ora de vară 2025: Când vor fi date ceasurile înainte cu o oră. Lucruri mai puţin ştiute despre schimbarea orei Românii se pregătesc să treacă la ora de vară în mai puţin de două luni. Zilele sunt din ce în ce mai lungi și nopțile din ce în ce mai scurte: nu există nicio îndoială, […]