Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Subiecte BACALAUREAT 2015 la limba română profil UMAN: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a la română scris  

Dragoş Suciu

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Subiectele la Bacalaureat 2015 la limba și literatura română la profilul uman scris: Absolvenții de liceu au susținut, luni, proba la română – prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2015.

La limba și literatura română absolvenții care au terminat profilul uman au avut subiecte mai grele decât cei care au terminat profilul real.

La primul subiect absolvenții clasei a XII-a de la profilul uman și pedagogic au avut de răspuns la 9 întrebări de pe un text de Mihail Sebastian – ”Ultima oră”. La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate, iar la subiectul al treilea au avut de realizat un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman interbelic.

Subiectele și baremele de corectate la română scris  publicate de edu.ro

BAC01

BAC02

BAC03

BAC04

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015 încep de la ora 9:00 şi se va termina la ora 12:00. Elevii vor intra în săli, cu actul de identitate, înainte de ora 8:30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

Citeşte şi: Subiecte BACALAUREAT 2015 la limba română profil REAL

În 30 iunie, absolvenții aparținând minorităților naționale susțin proba la limba și literatura maternă. Pe 1 iulie are loc proba obligatorie a profilului: matematică (profil real) și istorie (profil uman). Proba la alegere a profilului și specializării are loc în 3 iulie: fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul umanist.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Bacalaureat 2015 se desfăşoară în 520 de centre de examinare şi 146 de centre de evaluare.  De asemenea, ministrul a anunţat că lucrările de la Bacalaureat 2015 vor fi corectate în alt judeţ decât în cel în care este susţinut examenul. Ca urmare, perioada de corectare a lucrărilor va fi prelungită cu o zi. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie, şi nu pe 6 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea