Subiecte Bacalaureat 2015 la geografie: Ce au primit absolvenții de liceu la ultima probă de la BAC 2015
Subiectele la Bacalaureat 2015 proba la geografie. Vineri, absolvenții de liceu au susținut ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2015. O mare parte dintre cei care au terminat profilul uman au ales să dea examenul la geografie.
Vezi Modele de subiecte si baremele de corectare la proba la alegere a profilului și specializării, publicate de Edu.ro.
Candidații au avut la primul subiect de identificat o serie de oraşe şi de forme de relief pe o hartă mută a Europei. „Identificaţi asemănări de climă între Spania şi Ucraina”, este enunţul unui alt subiect. De asemenea, la geografia României, elevii au avut de identificat pe o hartă mută o serie de aşezări şi forme de relief din ţara noastră. „Identificaţi deosebiri între formele de relief Podişul Dobrogei şi Munţii Apuseni”, este enunţul unui alt subiect. De asemenea, elevii trebuiau să realizeze un grafic cu populaţia şi distribuţia formelor de energie electrică.
Rezultatele vor fi afișate în 7 iulie. Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 se realizează în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.
Absolvenții la BAC au susținut în această săptămână probele scrise. Luni a avut loc proba la limba română, marți proba la limba maternă – doar pentru absolvenții aparținând minorităților naționale, iar miercuri proba obligatorie a profilului – matematică (real) și istorie (uman).
La ultima probă, candidații au putut să aleagă între mai multe discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică (profilul real) și geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie (uman).
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară de procurorii Parchetului General, rămâne sub control judiciar. Decizia luată marți, 15 iulie 2025, de Tribunalul București, este definitivă. „În temeiul art. 425/1 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. […]
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase O posibilă măsură fiscală ar putea avea impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Autoritățile guvernamentale se gândesc la o eventuală taxare suplimentară a veniturilor preoților, precum și la revizuirea regimului financiar al unităților de […]
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp Atragerea de fonduri UEm este o adevărată misiune imposibilă în România, spune analistul economic Adrian Negrescu. Acesta spune că funcționarii amână plățile, blochează […]