Rămâi conectat

Actualitate

SUA cer ajutorul Rusiei, după ce Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică continentală. „Testul” liderului Kim Jong Un sfidează ONU

Ziarul Unirea

Publicat

în

SUA cer ajutorul Rusiei, după ce Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică continentală. „Testul” liderului Kim Jong Un sfidează ONU

China şi Rusia ar trebui să transmită ”un mesaj puternic” Coreei de Nord pentru a se abţine de la ”provocări suplimentare” după ce a reluat testarea rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) în această săptămână, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Jalina Porter, citată de Reuters.

”China şi Rusia ar trebui să trimită un mesaj puternic (către Coreea de Nord) pentru a se abţine de la provocări suplimentare”, a declarat Porter, vineri, înainte de reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord a precizat că a lansat, vineri, o altă rachetă balistică intercontinentală, un test pe care liderul Kim Jong Un l-a caracterizat ca fiind conceput pentru a demonstra puterea forţei nucleare a ţării şi pentru a descuraja orice mişcare militară a SUA.

Acesta a fost primul test ICBM complet cu arme nucleare al Coreei de Nord din 2017, scrie news.ro.

Porter a numit lansarea rachetei balistice drept o încălcare ”sfidătoare” a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

”Îndemnăm toate ţările să tragă RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) la răspundere pentru astfel de încălcări şi, de asemenea, solicităm RPDC să vină la masă pentru negocieri serioase”, a spus ea.

Oficialul american a mai susţinut că nu poate comenta poziţia pe care China şi Rusia ar putea-o adopta la Consiliul de Securitate, dar a adăugat:

”Suntem în primele etape ale consultării cu privire la această chestiune. Au existat evoluţii care ar trebui să preocupe toate ţările, în special pe cele care împart graniţa cu RPDC. Decizia RPDC de a reveni la testele ICBM este o escaladare clară”.

Ultimele lansări de rachete balistice intercontinentale ale Coreei de Nord în 2017 au atras sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU. Însă, în contextul actual al relaţiilor internaţionale, Statele Unite şi aliaţii săi sunt în dezacord cu Rusia şi China din cauza invaziei ruse în Ucraina. Aşadar, nu este clar dacă vor fi adoptate măsuri similare celor aplicate în 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea