Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Studiu: Relațiile dintre părinți și copii, afectate de rețelele de socializare, în timp ce relațiile cu familia, prietenii și colegii sunt din ce în ce mai distante

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca efect al comunicării prin intermediul internetului, aproape un sfert dintre părinții care utilizează rețelele de socializare recunosc faptul că le-au fost afectate relațiile cu proprii copii, după ce au fost văzuți în ipostaze compromițătoare în pozele postate online, în timp ce relațiile cu familia, prietenii și colegii sunt din ce în ce mai distante.

Potrivit specialiștilor, peste o cincime dintre părinți susțin că relațiile cu copiii lor au fost afectate negativ după ce aceștia i-au văzut în ipostaze compromițătoare în social media. În schimb, doar 14% dintre părinți spun că au fost deranjați de comportamentul online al copiilor lor, scrie Agerpres.

Citește și: Abonații pot renunța la contractele pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune, dacă nu sunt de acord cu condițiile impuse de operator

copii si parintiDe asemenea, 16% dintre utilizatori au spus că relația cu partenerul de viață le-a fost afectată, pentru că au fost văzuți într-o situație compromițătoare în social media.

‘Având în vedere tendința de a încărca fotografii cu ei înșiși sau cu alții sub influența alcoolului sau sumar îmbrăcați, pentru a obține un număr mai mare de aprecieri, este evident că rețelele de socializare pot afecta relațiile din mediul offline ale utilizatorilor. Dar dacă ne-am aștepta ca părinții să nu aprobe comportamentul online al copiilor lor, în realitate este invers. Relațiile cu familia, prietenii și colegii se schimbă pe măsură ce oamenii comunică față în față tot mai puțin, ca efect al rețelelor de socializare’, notează realizatorii studiului.

Statistica celor de la Kaspersky arată, totodată, că o treime dintre utilizatori au spus că acum comunică mai puțin cu părinții lor (31%), cu copiii (33%), cu partenerii (23%) și cu prietenii (35%), ‘pentru că îi pot vedea și comunica cu ei prin intermediul social media’.

Citește și: Municipiul Alba Iulia va fi primul ”Smart City” din România – proiect pilot implementat în cooperare cu Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

‘Chiar dacă studiul arată că rețelele de socializare pot ajuta la rezolvarea unor bariere cum sunt cele puse de timp și de distanță, ele nu îi fac totdeauna fericiți pe oameni. Le pot afecta relațiile cu ceilalți și îi lasă cu un gust amar, pentru că își compară mereu viețile cu ale celorlalți. Goana după aprecieri și validare socială îi determină pe utilizatori să dezvăluie tot mai multe informații private pe platformele de socializare, punându-se în pericol pe ei înșiși, dar și pe ceilalți: prieteni, familie și colegi. Pentru cei care decid să renunțe la conturile din rețelele de social media, găndul că își vor pierde toate amintirile digitale, inclusiv fotografiile și interacțiunile poate fi dificil de acceptat. Pentru a se proteja pe ei și relațiile cu ceilalți, oamenii trebuie să fie mai precauți și mai bine informați, în legătură cu lucrurile pe care le dezvăluie în social media. Acest lucru îi va ajuta să diminueze riscurile digitale și să evite afectarea relațiilor din lumea reală’, se arată în cercetarea de specialitate.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii — client.

Sursa:realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea