STUDIU: Peste 50% dintre români folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor online
Potrivit unui studiu, 53% dintre români folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor online, în unele cazuri pentru majoritatea conturilor (25%) sau chiar pentru toate (7%). Studiul a fost realizat în România de YouGov pe tema securităţii online şi prezentat vineri de Google.
Studiul a fost desfăşurat online în perioada 4-20 septembrie, pe un eşantion de 1001 persoane adulte. Potrivit acestuia, un procent de 43% spun că au parole diferite pentru fiecare serviciile online pe care le folosesc.
„Ce tip de parole folosesc? Cea mai mare parte aleg o combinaţie între numere şi cuvinte (36%), iar un sfert (26%) adaugă în acest mix al formării unei parole şi simbolurile”, se arată în comunicat.
În general, românii nu sunt prea preocupaţi de riscurile la adresa securităţii online, potrivit studiului. Astfel, mai mult de jumătate dintre cei care folosesc servicii online care necesită o parolă au răspuns că nu sunt îngrijoraţi (44% nu foarte, iar 11% deloc) de faptul că oricare dintre conturile lor de servicii online ar putea fi atacat. În cealaltă tabără se află 41% dintre respondenţi: 9% foarte îngrijoraţi, iar 32% destul îngrijoraţi, potrivit studiului.
„În ceea ce priveşte autentificarea în doi paşi, 62% dintre români spun că folosesc această metodă pentru cel puţin unul dintre serviciile online pe care le utilizează. Motivele pentru care restul persoanelor (38%) nu utilizează această metodă sunt diverse, plecând de la faptul că nu s-au gândit la acest lucru (29%) sau nu au auzit de el (14%) şi până la lipsa nevoii (19% nu cred că e necesară) sau a încrederii (17% nu cred că le face conturile mai securizate)”, se arată în comunicat.
Plecând de la acest rezultate, Google oferă utilizatorilor câteva sfaturi pentru o securitate mai bună a conturilor online. Primul sfat este legat de securizarea parolelor, acestea fiind prima linie de apărare contra infractorilor cibernetici.
Potrivit experţilor, este esenţială alegerea unor parole puternice, diferite pentru fiecare dintre conturi. Totodată, specialiştii recomandă folosirea unei parole unice pentru fiecare dintre conturile importante, administrarea parolelor multiple cu ajutorul unui manager de parole precum Smart Lock din Google Chrome şi Android, şi configurarea opţiunilor de recuperare a parolelor şi actualizarea lor.
Sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o oră
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana