STUDIU: Peste 50% dintre români folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor online
Potrivit unui studiu, 53% dintre români folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe dintre conturile lor online, în unele cazuri pentru majoritatea conturilor (25%) sau chiar pentru toate (7%). Studiul a fost realizat în România de YouGov pe tema securităţii online şi prezentat vineri de Google.
Studiul a fost desfăşurat online în perioada 4-20 septembrie, pe un eşantion de 1001 persoane adulte. Potrivit acestuia, un procent de 43% spun că au parole diferite pentru fiecare serviciile online pe care le folosesc.
„Ce tip de parole folosesc? Cea mai mare parte aleg o combinaţie între numere şi cuvinte (36%), iar un sfert (26%) adaugă în acest mix al formării unei parole şi simbolurile”, se arată în comunicat.
În general, românii nu sunt prea preocupaţi de riscurile la adresa securităţii online, potrivit studiului. Astfel, mai mult de jumătate dintre cei care folosesc servicii online care necesită o parolă au răspuns că nu sunt îngrijoraţi (44% nu foarte, iar 11% deloc) de faptul că oricare dintre conturile lor de servicii online ar putea fi atacat. În cealaltă tabără se află 41% dintre respondenţi: 9% foarte îngrijoraţi, iar 32% destul îngrijoraţi, potrivit studiului.
„În ceea ce priveşte autentificarea în doi paşi, 62% dintre români spun că folosesc această metodă pentru cel puţin unul dintre serviciile online pe care le utilizează. Motivele pentru care restul persoanelor (38%) nu utilizează această metodă sunt diverse, plecând de la faptul că nu s-au gândit la acest lucru (29%) sau nu au auzit de el (14%) şi până la lipsa nevoii (19% nu cred că e necesară) sau a încrederii (17% nu cred că le face conturile mai securizate)”, se arată în comunicat.
Plecând de la acest rezultate, Google oferă utilizatorilor câteva sfaturi pentru o securitate mai bună a conturilor online. Primul sfat este legat de securizarea parolelor, acestea fiind prima linie de apărare contra infractorilor cibernetici.
Potrivit experţilor, este esenţială alegerea unor parole puternice, diferite pentru fiecare dintre conturi. Totodată, specialiştii recomandă folosirea unei parole unice pentru fiecare dintre conturile importante, administrarea parolelor multiple cu ajutorul unui manager de parole precum Smart Lock din Google Chrome şi Android, şi configurarea opţiunilor de recuperare a parolelor şi actualizarea lor.
Sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
1 noiembrie 1599: 425 de ani de la intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul, în Cetatea Alba Iulia
1 noiembrie 1599: 425 de ani de la intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul, în Cetatea Alba Iulia Deși au trecut mai bine de patru secole de când Alba Iulia a fost pentru prima dată capitala țărilor române unite sub sceptrul lui Mihai Viteazul, înainte de îndeplinirea idealului românesc, de unire a teritoriilor de la […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 11 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999