STUDIU: Persoanele care au migrene, de 8 ori mai predispuse la infarct
Migrenele pot fi un factor de risc în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, a descoperit un studiu danez publicat în British Medical Journal. Migrenele afectează peste 1 miliard de oameni din întreaga lume și, potrivit noilor descoperiri, pot cauza complicații la nivelul inimii.
Infecțiile miocardice, infarctul, tromboza venoasă și fibrilațiile atriale pot fi atribuite, într-o anumită măsură, și durerilor de cap. Cercetătorii de la Aarhus University Hospital și Universitatea Stanford au ajuns la aceste concluzii după ce au comparat fișele medicale a 51.000 de pacienți, colectate prin intermediul Registrului Național Danez al Pacienților.
Toți acești pacienți suferiseră de migrene, fără să aibă un istoric de boli cardiovasculare la acel moment. Datele analizate au fost colectate între anii 1995 și 2003, iar între pacienții respectivi nu exista niciun alt element de legătură, în afară de faptul că toți ajunseseră la spital cu migrene puternice.
Oamenii de știință au folosit un grup de control pentru a compara rezultatele și au arătat astfel că persoanele diagnosticate cu dureri acute de cap sunt predispuse la boli cardiovasculare. De exemplu, în cazul infarctului hemoragic, acesta este de două ori mai frecvent în cazul persoanelor care au migrene. Infecțiile miocardice apar la 25 din 1000 de persoane dintre cele cu migrene, față de 17 persoane din 1000 din restul populației. Infarctul ischemic are o incidență de 45 la 1000 de persoane cu migrene, și de doar 25 la 1000 la cei care nu au suferit de migrene.
Pe de altă parte, studiul nu dovedește că ar exista o legătură între migrene și riscul stopului cardiac, nici pentru boli arteriale periferice.
Cercetarea a mai arătat că vârsta medie la care sunt diagnosticate persoanele care suferă de migrene este 35 de ani, iar dintre acestea 71% sunt femei. În plus, față de bărbații care suferă de migrene, femeile au riscuri mai mari de a suferi de boli cardiace.
Studiul mai arată și că riscul apariției bolilor cardiovasculare este mai ridicat în primul an după apariția migrenelor, iar în cazul infarctului, riscurile sunt de 8 ori mai mari.
sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]
Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate
Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate Tot mai frecvent constatăm că legumele din grădină par să iasă din tiparul obișnuit, dar nu ân sensul bun al cuvântului. Îngălbenirea și deformarea rodului înainte de coacere sunt probleme întâlnite la […]